Poznati ruski psiholog Mihail Labkovski podelio je sa svojim pratiocima test koji otkriva koliko zapavo volite sebe. Vrlo je jednostavan, potrebno je na 10 pitanja da odgovorite iskreno.

Odgovore kreirajte na sledeći način:

- uvek - 1 bod
- ponekad - 2 boda
- nikad - 3 boda

Počnimo sa testom:

1. Sviđa mi se moj izgled.
2. Siguran sam u svoje sposobnosti.
3. Smatram sebe dobrom osobom.
4. Ne kajem se zbog grešaka koje sam napravila, one su stvorile moje iskustvo.
5. Ne znam kako da budem zavidna osoba.
6. Ne poredim se ni sa kim.
7. Smatram sebe dobronamernom osobom.
8. Volim da govorim o svojim godinama.
9. Otvoreno pričam o sovjoj profesiji.
10. Uživam da primam komplimente.

Saberite sve bodove i rezultat koji dobijete ukazuje na rešenje testa:

- do 12 poena - Bezuslovna ljubav

Neverovatan rezultat koji pokazuje da znate da volite sebe bezuslovno. Prihvatate sebe onakvim kakvi jeste, ne tražite mane u sebi, uvereni ste u svoju jedinstvenost i jedinstvenost. Imate osećaj da ste sposobni za sve: odličan profesionalac u svojoj oblasti, lako postiže uspeh (uključujući i finansijski uspeh), divan partner, prijatelj i roditelj koji je u stanju da razvije osećaj ljubavi i samopouzdanja u svom detetu. Nastavite tako!

- do 13-20 poena: Na dobrom ste putu

Kao i većinu ljudi, muče vas sumnje u vaše sposobnosti. Međutim, generalno gledano, pokušavate da naučite da volite i prihvatite sebe, ulažete napore da steknete ovo najvažnije osećanje. Na pravom ste putu! Pokušajte češće da slušate sebe i svoje želje, da se fokusirate na poboljanje vlasitet slike o sebi

- 21 i više: Postoji problem

Nažalost, ne volite sebe mnogo. Možda je to posledica teškog detinjstva, zbog kojeg ste navikli da budete u lošem položaju. Na sreću, sama spoznaja da je moguće i potrebno voleti sebe već će vam pomoći da prevaziđete ovu prepreku. Počnite odmah da govorite šta vam se sviđa, a šta ne, radite šta želite. Konsultujte se sa stručnjakom iz oblasti psihologije. Uskoro će se ljubav probuditi, a život krenuti nabolje.

Izvor: Sensa