Neke ljude doživljavamo kao pravu inspiraciju jer nam se sviđa kako se postavljaju u životu, koji odnos imaju prema ljudima, prema problemima, kako se bore s njima... Za njih kažemo da su jaki. To naravno ne znači da su svemoćni niti da nemaju loše dane. I oni su ponekad nesigurni, uplašeni, muče ih dileme... Ali ne dozvoljavaju da ih sve to sputava! Šta čini jakuženu? Evo nekoliko osobina koje ima:

1. Ne predaje se

Ima dana kada joj se ne ide nigde, kada želi da spava do podne… Ali nikada ne dozvoljava da je umor ili želja za lenčarenjem spreče da ode na posao i savesno završi svoje obaveze. I njoj je ponekad teško, oseća nesigurnost i neizvesnost. Ali bez obzira sa čim mora da se suoči, ona je dovoljno jaka da veruje u sebe i preživi sve, postajući još jača.

2. Ne trpi toksične ljude

Može s nekim da bude rod, može da ga voli, ali ako ta osoba za nju postane izvor stresa, ako se pored nje oseća iscrpljeno, ako joj oduzima energiju i životnu radost- bez problema će ga ostaviti u prošlosti. Ona ne toleriše toksičnost. Ona zna da ljudima koji joj truju život nije mesto pored nje.

3. Ona voli sebe

Ni ona nije lišena kompleksa, ima ih kao i svi drugi, ali ne dozvoljava da je ometaju. Svesna je svojih mana, ni ona ne voli svaki deo svoog tela, ali je naučila da ga prihvati. I ona ima trenutke kada uopšte nije sigurna u sebe, ali je to ne sputava da živi punim plućima. Zadovoljna je sobom i veruje u sebe i svoje sposobnosti.

4. Otvoreno pokazuje svoje emocije

Ume da drugima, koji su joj važni, otvori svoje srce i dušu. Ne stidi se da pokaže emocije, da kaže da nekog voli ili da otvoreno pokaže nezadovoljstvo nečijim gestom ili rečima. Ume da bude ranjiva, ne pokušava da bude "čelična lejdi". Kada joj se plače, da sebi oduška.

5. Loše veze ostavlja iza sebe

Ona se ne plaši samoće. Radije bi bila sama nego zarobljena u vezi s partnerom koji je ne ceni. Njeni standardi za muškarca su visoki, kao i njeni standardi za sebe. Ne pristaje na manje nego što zaslužuje.

6. Brine o svom mentalnom zdravlju

Ona brine o svom umu isto kao što brine i o svom telu. Uvek pronađe vreme da analizira svoje emocije, ciljeve i postupke, da se preispita… Kada oseti da je stres nadilazi, zna da napravi pauzu i resetuje se. Zna da jedino može da računa na sebe, stoga mora da se brine o sebi najbolje što može.

7. Podržava druge žene

Ona se ne takmiči s drugim ženama, ni lepotom ni svojim znanjem niti umećem. Živi svoj život, onako kako želi, a druge žene podržava na njihovom putu. Uvek je podrška drugima, nikada rival.

8. Ume da kaže "ne"

Ima naviku da preuzima mnogo toga, ali zna da nije superžena. Dešava se da odbije da se vidi sa prijateljima jer je preumorna ili da ne ode na neko mesto iz prostog razloga što se tamo ne oseća dobro. Ume da kaže ne, ne radi na svoju štetu niti zbog osećaja odgovornosti. Ona zna da postavi granice.

Izvor: Sensa