Manipulatori koriste vešto skrivene tehnike kako bi postigli svoje ciljeve, pa ih je često teško prepoznati, otkriti njihov toksičan uticaj. Međutim, najbolji način da se zaštitite od manipulacije okruženja jeste rad na sebi.

Ženu sa sledećih 5 osobina niko ne može da izmanipuliše:

1. Živi u sadašnjem trenutku (ne u prošlosti ili budućnosti) - Kada živite ovde i sada, niko neće moći da vas izmanišuliše kroz lažna obećanja, ali ni da vas provocira zbog prošlosti. kada ste apsolutno u sadašnjem trenutku, cenite svaki sekund svohg vremena, posvećeni ste svom životu, i manipulator neće imati mnogo prostora da se uvuče u vaš život.

2. Ne postaje zavisna od bilo koje osobe - Koliko često postajemo vezani za osobu, predmet ili aktivnost? Koliko ova vezanost može biti jaka, da može da? Emocionalne veze u kojima postoji zavisnost povećavaju rizik od ucene i manipulacije. Zato volite, ali nemojte prelaziti lične granice.

3. Foksuirana je na svoj cilj - Za nju je cilj svetionik do kojeg treba da stigne uz trud i posvećenost. Ali njena tajna je u tome što ne priča o njemu, i tako ne može biti sprečena i izmanipulisana od strane okruženja. Umesto priče i maštanja, ona aktivno na njemu radi i svaki dan pravi važne korake koje je vode do tog sjajnog odredišta.

4. Pažljivo bira okruženje - Mudra žena koja ne može biti tako lako žrtva manipulatora, ne ulazi u tuđi život, već živi isključivo svoj. Ona pažljivo bira kome poklanja srce, kakve prijatelje ima, kome se poverava. Za nju su od presudnog značaja dobrota, iskrneost i obostrana posvećenost odnosu. Ovakve kvalitete je teško pronaći kod manipulativnih ljudi.

5. Ne osuđujte, ne kritikujte, ne ogovara - Manipulatori često u komunikaciji kritikuju druge ljude, iznose njihove tajne i pokušavaju da uvuču drugu osobu u ovaj toksičan krug. Međutim, ako se oduprete ovome i kažete da ne želite da komentarišete tuđe odluke, stavove i život, već ste oduzeli manipulatoru jedno "oružje".

Izvor: Sensa