Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAZITE KADA OVO GOVORITE O DRUGOJ OSOBI - MOŽE VAM SE BRZO VRATITI: Mnogi prave grešku i privlače negativno u život!

Zašto ne smete stalno kritikovati druge ljude - Ono što dajete svetu, privlačite zauzvrat!

 Zašto ne smete stalno kritikovati druge ljude. Izvor: Shutterstock

Šta zračite, to privlačite! Ono što dajete svetu, privlačite zauzvrat. Kkao s eodnosite prema drugima, takva energija vam se poput bumeranga vraća. To se podrazumeva i na kritiku! Zdrava i dobronamerna kritika uvek može biti motivišuća i u sebi nosi pokretačku energiju, ali šta je sa osobama koje uvek, svuda i sve kritikuju? Šta se događa kada kažemo "ja nikada neću biti takav" ili kritikujemo druge za njihove razne postupke, osuđujemo? Uglavnom to "nikad" postane naša svakodnevica, istina je da život zna da iznenadi.

Pročitajte još

Sigurno vam se dogodilo da ono što ste kritikovali ubrzo je došlo u vaš život. Na primer, osoba koja stalno kritikuje tuđu lenjost ili nemarnost, moguće je da će privući baš takvog partnera. Odnosno, osoba koja nešto aktivno kritikuje, toliko da to prevazilazi granice i prelazi u osuđivanje, i nečim je veoma nezadovoljna, privlači u svoj život one okolnosti koje će je izazvati na još veće nezadovoljstvo i kritiku. Ono što dajete svetu je ono što dobijate!

Evo šta je o tome rekla filozofkinja Elena Petrovna Blavatskaja:

"Postoji jedna važna stvar koju nikada ne treba zaboraviti. Kad god oštro i nemilosrdno kritikujete tuđe mane, time privlačite izvestan broj njegovih elementala. Od sada vas ovi elementali prate, pokušavajući da u vama pronađu neko stanje, kvalitet ili nedostatak koji ih podseća na njihovog nekadašnjeg "gospodara". Ispostavilo se da oni napuštaju svoju bivšu službu da bi vam služili, ali već, da tako kažem, za veću naplatu."

Inače, čak je i Niče upozoravao da moramo biti veoma pažljivi u izboru neprijatelja, jer boreći se sa njima, možemo postati poput njih!

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj