Kako da dobijemo ono što želimo? Indijski guru DipakČopra otkriva da je najlakši način da privučemo ostvarenje želja, jeste da pomognemo drugima da dobiju ono što žele. Ovaj princip važi za sve - kako na poslovnom, tako i na emotivnom nivou. Ako želite da uživate u svemu što je dobro u životu, naučite da tiho blagosiljate za sve što je trenutno dobro u životu. U Univerzumu postoje zakoni davanja i primanja - jedan ne može da funkcioniše bez drugog.

Ništa nije nepomično. Vaše telo je u stalnom pokretu i u stalnoj je razmeni sa telom Univerzuma; vaš Um je dinamički u interakciji sa kosmičkim Umom; vaša energija je izraz kosmičke energije. To je razlog zašto da biste održali bogatstvo i obilje u svom životu - ili šta god drugo želite - morate davati i primati.

Tok života nije ništa drugo do harmonična interakcija svih elemenata i sila koje formiraju prostor postojanja. Dipak Čopra ističe da što više dajete, više ćete i primati, jer ćete zadržati obilje Univerzuma da kruži u vašem životu. U stvari, sve što ima vrednost umnožava se samo kada ga poklonite.

Najvažnija stvar u vašem davanju i primanju je namera. Namera uvek treba da učini da se onaj koji daje i onaj koji prima oseća srećnim, jer je sreća ta koja održava život, a samim tim i stvara rast. Ono što dobijate je direktno proporcionalno onome što dajete, ako ne postavljate nikakve uslove i radite to svim srcem. Zato davanje treba da bude radosno –da to činite od srca, ne očekujući ništa zauzvrat. Tada će se energija koja stoji iza čina davanja umnožiti.

Zapravo je vrlo jednostavno primeniti Zakon davanja u praksi:

-ako želiš da primiš radost, daj radost drugima;
-ako želiš ljubav, nauči da daješ ljubav;
-ako želite pažnju i priznanje, naučite da dajete pažnju i priznanje;
-Ako želite materijalno obilje, pomozite drugima da ga steknu.

Čak i pomisao na davanje, pomisao na blagoslov ili jednostavna molitva ima moć da utiče na druge. Čopra piše da je život je večiti ples svesti, koji se izražava u dinamičkoj razmeni impulsa uma između mikrokosmosa i makrokosmosa, između ljudskog tela i tela Univerzuma, između ljudskog uma i kosmičkog uma.

"Dok učite da dajete ono što želite, dajete energiju plesu i unosite svoju koreografiju u njega, ispunjavajući ga savršenim, energičnim, životvornim pokretima koji stvaraju večni ritam života." - objašnjava Dipak Čopra.

Izvor: Sensa