Džulija Roberts, glumica koja zrači pozitivnom energijom kroz čaroban osmeh, zvezda filma "Jedi, moli, voli" (po knjizi Elizabet Gilbert), promenila je mnoge stvari u svom životu u zrelom dobu - od stava, prihvatanje prirodnog izgleda, meditacije i jednostavnijeg pogleda na život.

Glumica se pored posla, kako navodi, trudi da što više vremena provodi u proodičnom domu sa svojim najbližima, a kako se broj svećica na njenoj torti povećava, sve više insistira na tome da "lepota žene dolazi iznutra".

Donosimo vam 4 moćne poruke Džulije Roberts o izgledu, ljubavnom odnosu i životu - mogu poslužiti kao inspiracija mnogim ženama:

"Savršenstvo je bolest mnogih žena. Prekrivamo naša lica tonama šminke. Redovno si ubrizgavamo botoksom i izgladnjujemo se za "savršenu veličinu". Pokušavamo da popravimo nešto čemu to uopšte nije potrebno. A ono o čemu bi prvo trebalo da vodimo računa, ostaje bez naše pažnje."

"Žene nisu rehabilitacioni centar za muškarce. Ne moraju da se petljaju sa njima, da ih čuvaju, menjaju i brinu o njima. Ženi je potreban partner, a ne projekat."

"Što žena postaje starija, to se njen unutrašnji svet više odražava na njenom licu..."

"Apsolutno ne želim da od svoje dece pravim male genije, male glumce, male uspešne biznismene. Želim da deca upadaju u kuću prljava i da zaudaraju na znoj, prašinu i sunce."

Ponekad zaboravimo da je naša unutrašnja lepota, energija koju negujemo u sebi mnogo bitnija od svih spoljašnjih stavri koje nas čine blistavim pred okruženjem. Zato se trudite svakog dana da izdvojite vreme za sebe, za svoje snove, želje, male rituale. U sebi nosite iskru ljubavi i radosti - tada godine, bore i kilogrami postaju samo nebitan broj.

Izvor: Sensa