Život je beskonača riznica blaga koje možete da iskoristite za svoju sreću, korist i razvoj. Svaki dan je blagoslov, zato negujte zahvalnost i razmilsite svake večeri koje dobre stvari su vam se dogodile danas. Umesto da život pretvarate u brojke, koliko ste zaradili, koliko imate stvari, koliko godina ste napunili, vi ga kreirajte svojima, svojom maštom i pustite da stvari idu svojim tokom. Život je uvek na našoj strani, a mi smo ti koji mu ponekad ne dozvoljavamo da nam bude prijatelj.

Donosimo vam spisak od 5 stvari koje treba da prestanete da brojite u svom životu - kada ovo promenite, sigurno ćete biti srećniji i živeti sa više lakoće.

Prestanite da brojite:

1. Bore - Mnogim ženama bore predstavljaju linije koje ih uznemiravaju, ali ako pogledate iz boljeg, šireg ugla, shvatićete da bore samo naglašavaju koliko ste se puta nasmejali u životu. Stoga, nema potrebe da ih brojite i uznemiravate se, već im se radujte kao tragu svojih najlepših uspomena i godina.

2. Svoje prijatelje koji su postigli više od vas - Verovantno u životu imate nekoliko ljudi za koje smatrate da su postigli više od vas, u smislu porodice, posla, novca. Umesto da se fokusirate na druge, fokusirajte se na sebe i svoj put. Tuđim uspesima se radujte, pa će se i vaši mnogo lakše ostvariti. Frojd je rekao: "Jedina osoba sa kojom treba da se poredite ste vi onakvi kakvi ste bili u prošlosti. I jedina osoba koja treba da bude bolja od vas, ste vi u odnosu na to kakvi ste danas".

3. Kilograme - Ako prestanete da brojite kilograme, to ne znači da ćete se zapustiti i hraniti nezdravo, već da nečete imati opterećenje. Truidite se da budete zdravi i da se uvek osećate lepo - to je vaša prava mera. Svakodnevno merenje na vagi i brojenje kilograma samo će vam odmoći na putu ka željenoj promeni izgleda.

4. Bivše partnere - Vi niste broj, a nisu ni oni. Bili ste bliski sa ovom osobom: možda fizički, možda emocionalno, možda oboje. Videli ste najbolje u njemu u tom periodu, verovali ste u svoj potencijal da budete zajedno. Iako možda mislite da imate dobar broj promašaja, važno je da znate da su vas svi vaši bivši naučili nešto korisno o vama i o životu.

5. Vaše godine - Prestanite da brojite godine. Vreme ne možete zaustaviti, ali zato možete uživati u svakoj sekundi. Pustili smo da se godine gomilaju u našim mislima kao da su dodatna težina koju moramo da nosimo sa sobom do kraja života. Nikada niste stari za neki novi san, cilje i viziju. Ova cifra je samo u vašoj glavi, a u stvarnosti, bez obzira na broj svećica na torti, to ste vi - savršeni i čarobni kakvi i jeste.

Izvor: Sensa