1. Stavite svoje interese, bar malo, ispred interesa drugih, razvijte zdravu sebičnost. To ne znači da treba da budete samoživi.
2. Štitite prava drugih, budite društveno angažovani za opšti društveni interes.
3. Budite tolerantni prema drugima, dajte drugima pravo na grešku i da žive kako oni žele.
4. Budite fleksibilni u stavovima i mišljenjima. Svaka rigidnost negativno utiče na sreću.
5. Prihvatite nesigurnost. Potpuna sigurnost ne postoji. Težite ka tome, ali nemojte biti opsesivni u nameri da to mora baš tako da bude. Odreknite se svoje moći da sve možete.
6. Posvetite se nečemu. Ljudi su srećniji kada su posvećeni nekom hobiju, interesovanju. Da ne bude dužnost i obaveza, da nemate neke direktne koristi, ali da volite to što radite.
7. Bezuslovno prihvatite sebe. Šta god da ste i kakvi god da ste, prihvatite sebe sa manama i vrlinama. Svi smo mi ljudi, ako imamo takav stav, mnogo je jednostavnije i opuštenije.
8. Preuzmite rizik. Nekada treba i rizikovati da biste postigli nešto; to bi podrazumevalo zdrav rizik, bez lude odvažnosti.
9. Imajte realna očekivanja. Kada ste nerealni u očekivanjima, postavljate zahteve da to mora da se uradi, a rezultat je razočaranje.
10. Podnesite. Budite spremni da podnosite mnoge životne okolnosti, iako vas sprečavaju da zadovoljite sopstvene želje i potrebe.
11. Prihvatite odgovornost za svoje misli, osećanja i ponašanja.

Izvor: Sensa