Da li se u poslednje vreme osećate umornijie nego inače? Imate želju da ležite u krevetu ceo dan i ignorišete stotine stvari na vašoj listi obaveza? Ali naravno da to ne možete sebi da dozvolite. Morate da ustanete, nabacite osmeh na lice i da maksimalno iskoristite dan. Ipak, to loše raspoloženje vas prati kao tmurni oblak gde god se uputite. Šta možete da uradite kako biste odmah rasterali taj oblak neraspoloženja i započeli dan zaista puni energije? Predlažemo ritual za dobro raspoloženje koji će poboljšati vase mentalno stanje i nabaciti vam osmeh na lice.

Ritual za dobro raspoloženje – vežbajte svaki dan!

1. Prihvatite da ste trenutno loše raspoloženi

Što se više borite protiv lošeg raspoloženja, ono postaje intenzivnije. Šta god da trenutno osećate - bes, tugu ili nelagodu - nemojte se opirati tome. Priznajte kako se osećate i smanjite pritisak.
Često potcenjujemo isceljujuću moć iskrenosti prema sebi. Budite iskreni prema sebi i nemojte se pretvarati da je sve u redu. Ako se ne osećate dobro, priznajte da se ne osećate dobro. Ako vam se plače, plačite.

2. Pronađite uzrok

Umesto da odgurnete svoja negativna osećanja, pokušajte da shvatite šta ih je izazvalo.
Ako otkrijemo šta je izazvalo naše loše raspoloženje, može nam pomoći da napravimo neophodne promene kako bismo ga transformisali.
Pokušajte da što jasnije opišete svoja osećanja rečima i locirajte ih u svom telu.

3. Uradite nešto zbog čega se osećate bolje

Neki ljudi se osećaju bolje kada kuvaju, crtaju ili rade u bašti.
Ali šta vas dovodi u dobro raspoloženje?
Šta vas dovodi u meditativno stanje?
Kada radimo nešto što volimo, naše nametljive misli nestaju.

4. Napravite mesta za dobro raspoloženje

Često se vežemo za naše loše raspoloženje i teško nam je da razbijemo obrazac tuge ili besa.
Budite ponosni na svoj napredak, čak i ako je spor. Možda nećete moći da se oslobodite neprijatnosti preko noći, ali ne smete da se držite cinizma ili očaja.
Zapamtite da je loše raspoloženje normalno, čak i ako ponekad traje nekoliko dana. Prihvatite to, pronađite uzrok, a zatim polako počnite da radite stvari zbog kojih se ponovo osećate dobro.

(Sensa.si)

BONUS VIDEO: