Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO OSOBA IMA BOL U RAMENIMA, TO POKAZUJE DA ŽIVI ŽIVOT PO TUĐEM: Šta tegobe u ovom delu tela poručuju o vašoj duši

Šta znači kada vas bole ramena - kako emocije utiču na stanje ovog dela tela i na šta ukazuje grč!

 Šta znači kada vas bole ramena. Izvor: Shutterstock

Emocije utiču na naše mentalno i fizičko zdravlje - zato je važo da istovremeno osluškujemo signale koje šalje telo i poruke koje upućuje duša. Određeni simptomi su ponekad povezani sa potisnutim emocijama, najčešće negativnim, koje se "gomilaju" u nama, a mi ih ne puštamo da izađu napolje. Držimo ih zarobljenim u sebi, a onda se ispoljavaju na telesnom nivou. Tako je, na primer, bol u ramenima povezan sa tim da živite onako kako društvo ili vaši najmiliji očekuju od vas.

Ljudi koji imaju bolove u ramenima mogu biti osobe koje ne poštuju svoje želje, autentičnost, potiskuju svoju pravu prirodu. Kada osoba ima razvijenu ljubav prema sebi, živi u skladu sa svojim snovima, ramena postaju njena krila - spremni smo da ih raširimo i otvorimo neke nove visine.

Često se mnoge naše nevolje i teške emocije natovare na naša leđa. Ako čovek deluje protivno svojim željama, onda će mu ramena biti napeta i stegnuta, životna energija ne može slobodno da teče kroz telo. U ovom delu se nalazi i energija srca, jer rukama milujemo, grlimo, primamo i dajemo... Ako su ramena zgrčena, ne možemo da primamo, grlimo druge ili stvaramo.

Kada čovek deluje protivno svojim željama, tada napetost u ramenima postaje jača. Oseća nepravdu koju sebi čini. Ako čovek živi ovako iz godine u godinu, mišići se prilagođavaju takvim emocijama, a rezultat su stalni bolovi u ovom delu telu. Ramena se takođe koriste za izražavanje određenih osećanja i emocija.

Leva strana ramena je odgovorna za žensku energiju. Ako žena ima napetost u levoj strani ramena, zaboravila je na svoju ženstvenost, potisnula je saosećanje, ljubav, nežnost, seksualnost, možda ne živi sa onim koga voli itd. Ako je muškarcu napeta leva strana, možda ima problema sa ženama, može imati neobičan odnos ili jaku vezu sa majkom.

Napeta desna strana ramena odgovorna je za mušku energiju, snagu i agresiju. Ako je ženina desna strana napeta, to može biti zato što je doživela izdaju u ljubavi ili je sa muškarcem koji želi da je menja i pokaže kako je dominantniji od nje. Sa druge strane, napeta desna strana ramena kod muškaraca može ukazivati to može značiti da je preuzeo preveliku odgovornost.

Pored kretanja i vežbanja, za smanjenje bolova u ramenima važno je i da otpustite negativne emocije, otpustite emotivni teret, uahnete duboko i raširite krila. Neka vas ta krila sa lakoćom nose krioz život.

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj