Okružite se čistim bojama različitih tonova koje vas inspirišu i uzbuđuju, motivišu ili čine srećnim.

Plava je univerzalna boja lečenja i povezana je sa izražavanjem, komunikacijom i intuicijom. Plava je boja duhovnosti, povezuje se sa mirom i jasnoćom. Pomaže nam da snizimo krvni pritisak, smiruje srčani ritam, telo i um. Povezana je sa organima kao što su oči, uši i nos, a zauzvrat je povezana sa čulima vida, mirisa i sluha.

Zelena je boja mira jer ublažava anksioznost i generalno smiruje. Zelena boja nam pomaže da uravnotežimo svoj um i telo. Boja prirode je prijatna, nenametljiva, simbolizuje regeneraciju i rast. Promoviše ravnotežu, udobnost i posebno je korisna za pluća, srce i  cirkulaciju.

Crvena je boja životne vitalnosti i okrepljenja. Crvena boja povećava naš adrenalin i podiže krvni pritisak. Crvena boja nam pomaže da povećamo životnu energiju, vitalnost i ublažava malodušnost.

Ružičasta je boja naklonosti i ljubavi. Ružičasta je mešavina bele i crvene - dakle, mnogo ljubavi!. Ružičasta je ženstvena, saosećajna i  boja koja štiti i može da podstakne osećaj sreće.

Ljubičasta podstiče unutrašnju snagu i rast, psihički i mentalni. Ova lekovita boja je povezana sa percepcijom, višom svešću, mistikom i vizijom. Sa zdravstvenog stanovišta, ova boja ima blagotvoran uticaj uglavnom na naš mozak i nervni sistem.

Zlatna boja ukazuje na znanje, moć, nadu, radost i bogate mogućnosti. Zlatna boja je povezana sa najvišim sferama. Ona ima frekvenciju više zaštite, a znači potpunu integraciju i duhovnu službu.

Srebro je boja duhovne ljubavi i čistote. Izgleda kao srebrna kiša i povezuje se sa visokim nivoom energije duše, često transcendentalne. Srebro kombinuje znanje sa svešću.

Smeđa boja predstavlja zemlju, dom, ozbiljnost i stabilnost. Smeđa boja je mešavina crvene i žute i često se nalazi u auri pojedinca koji se nalazi u periodu tranzicije ili promene života.

Narandžasta je topla lekovita boja povezana sa osećanjima radosti i sreće. Svojom svetlom i toplom snagom, narandžasta pomaže da ojačamo imuni sistem, poboljšamo blagostanje, a takođe i povećamo apetit.

Žuta je svetla i vesela boja sunca, koja detoksikuje telo i um. Žuta je posebno preporučljiva i lekovita za osobe koje imaju problema sa kožom, inače efikasno inspiriše i kreativne ideje. Žuta boja se ne preporučuje osobama koje imaju problema sa nesanicom.

Izvor: Sensa.si

BONUS VIDEO: