Jednostavan, kremast, a tako jedinstven - ovaj kolačsa filom od jogurta postaće novi recept koji ćete želeti sa svima da podelite.

Pročitajte još:

SAMO MLEKO, JAJA I BANANE: Napravite mekani kolač bez brašna, bez pečenja (RECEPT)

ČUVENA ČOKOLADNA TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA: posno, brzo i lako (RECEPT)

Brzi čoko rolat sa malinama: bez pečenja - savršenstvo slatkog ukusa (RECEPT)

Sastojci za testo:

  • 2 žumanca
  • 80 g putera
  • 70 g šećera
  • 1 rendani limun
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Sastojci za krem:

  • 2 belanca
  • 80 g šećera
  • 400 g običnog jogurta

Priprema:

Jaja stavite u veću posudu, pa dodajte šećer i umutite ručnom mućkalicom. Dodajte otopljeni puter, pa nastavite da mutite dok se ne sjedni. Dodajte brašno, limun i prašak za pecivo, pa rukom umesite testo dok ne dobijete jedinstvenu smesu.

Od testa napravite dve loptice jednake veličine, pa ih obmotajte samolepljivom folijom i ostavite u frižider da odstoji oko 30 minuta.

Umutite belanca sa šečerom dok ne dobijete šam, pa dodajte jogurt, a zatim brašno. Mutite dok ne dobijete sjedinjen i fin krem.

Pročitajte još:

Džejmi Oliver - najjednostavniji čoko kolač bez jaja i mleka: recept za aromatični veganski slatkiš

Krambl od šljiva i grožđa: kremasti i hrskavi kolač po receptu naših baka (RECEPT)

RECEPT ZA KRAMBL SA JABUKAMA: najlepši hrskavi kolač iz rerne - pravi se za 15 minuta

Podmažite vatrostalnu posudu buterom i brašnom, pa jednu lopticu testa razvucite ruakma preko cele površine posude tak da bude ravnomerno raspoređeno.

Preko testa sipajte fil i kašikom ravnomerno raspodelite.

Prekpo fila izrendajte na krupno drugu lopricu testa preko cele površine fila.

Stavite u rernu i pecite oko 35 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

Kaa je kolač pečen, pospite ga šećerom u prahu i isecite na kocke.

Uživajte u kremastoj poslastici.

Izvor: Lovesensa