Ukoliko imate masnu kožu lica koja je sklona aknama, možete isprobati prirodnu i osvežavajuću masku sa krastavcem. Kombinacija krastavca, ovsenih pahuljica i meda delovaće blagotvorno na vašu kožu - evo šta možete da očekujete:

Krastavac će osvežiti vašu kožu i hidrirati je, uklanjajući višak masnoće i prljavštine; ovsena kaša će ukloniti mrtve ćelije vaše kože i višak sebuma; med će kontrolisati abrazivnu teksturu ovsene kaše kako bi sprečio prekomerno piling i nahraniti kožu lica vitaminima i mineralima.

Koristite krastavac koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi. Pre upotrebe maske očistite lice i naparite, kako biste otvorili pore da bi maska da prodre duboko i nahrani kožu.

Sastojci:

  • 1/2 krastavca
  • 1 kašika mlevene ovsene kaše
  • 1 kašika meda

Priprema: 1/2 krastavca izmiksajte u blenderu ili procesoru za hranu. Sipajte dobijenu smesu u malu posudu za mešanje, pa dodajte ostačle sastojke. Dobro izmešajte i čistim vrhovima prstiju nežno umasirajte masku na lice kružnim pokretima. Ostavite da odstoji 10 do 15 minuta. Kada istekne vreme, isperite masku sa lica hladnom vodom. Osušite čistim peškirom.

Pogledajte u videu ispod kako da iskoristite krastavac protiv podočnjaka!

Najlakši način da iskoristite krastavac protiv podočnjaka TikTok/rose.friederike

Izvor: Sensa