Joga lica predstavlja prirodan tretman protiv bora, znakova starenja, kao i za zatezanje kože, ali i skidanje masnoće i otečenosti sa lica. Potpuno je prirodno, zabavno i lako može postati deo vaše dnevne rutine. Posebna prednost joge za lice jeste što je možete raditi uvek i svuda - na poslu, dok šetate, uz jutarnju kafu - potrebno je samo da pažljivo izvodite pokrete i uživate u procesu.

Ukoliko biste voleli da vaše lice izgleda mršavije i zategnutije, postoji nekoliko joga vežbi koje mogu pomoći. Najčešće kod "punoće" lica ljudi nisu zadovoljni podbratkom ili većim obrazima. Ne zaboravite, nemojte nikada sebi tražiti nedostatke, niti sebe kritikovati dok se gledate u ogledalu. Uvek pokušajte da pronađete lepe i sjajne stavri u svom izgledu i duši - one sigurno postoje. A ukoliko nečim niste zadovoljni i deluje nepovoljno po vaše samopouzdanje, uvek možete to da sredite na prirodan način kako bi se bolje osećali us vojoj koži.

Kako bi se smanjila masnoća na licu, neophodno je biti fizički aktivan i imati zdravu i izbalansiranu ishranu. osim što deluje na lepotu, ovo je izuzetno važno i po vaše zdravlje. Ali, u ovome vam dodatno može pomoći i joga lica za mršavljenje u predelu obraza.- Potrebno je da uradite jednostavnu važbu uz masažu lica, a sve možete izvesti sami.

Postavite otvorene šake ispred lica tako da su dlanovi okrenuti ka spolja, a zatim spojite vrhove kažiprsta i palca jedne sa vrhovima istih prstiju na drugoj ruci, kao da pravite oblik romba. Postepeno na ovaj način povlačite kožu od sredine lica ka krajevima sa obe ruke, kao da razvlačite kožu. Važno je da vas ništa ne boli i da bude prijatno. Vežbu možete praktikovati svakog dana ujutru i uveče po nekoliko minuta, odnosno koliko vam prija. Ako je aktivno praktikujete, usvojite zdrave navike i nastavite da negujete kožu, rezultati će biti sjajni.

U video prilogu ispod pogledajte kako da izvedete joga vežbu za mršaviji izgled lica!

Joga vežba za mršaviji izgled lica TikTok/faceyogabyranwa

Izvor: Sensa