Bore su deo života i ne možemo ih beskonačno izbegavati, ali danas imamo potrebne informacije i proizvode da ih odložimo što je duže moguće. Neverovatno je kako vam nekoliko jednostavnih navika može pomoći da izgledate mladoliko uprkos godinama.

Pored raznih tretmana i skupih kozmetičkih preparata, postoje jednostavne i besplatne navike koje će vam pomoći da uvek imate zategnutu i svežu kožu lica. Evo koje 3 treba da postanu deo vaše rutine:

1. Uverite se da je vaša koža uvek hidrirana

Ako ne koristite hidratantnu kremu dva puta dnevno, trebalo bi da počnete. "Iznenadili biste se koliko je blagih do umerenih bora na vašem licu jednostavno uzrokovano nedostatkom hidratacije", rekla je za MindBodyGreen istraživač biotehnologije Lauren Otsuki. Ako već koristite hidratantnu kremu dva puta dnevno, ali i dalje ponekad osećate da vam se koža "zateže", na kraju nanesite ulje za lice ili masnu kremu, koja će održavati hidrataciju u koži i sprečiti gubitak vode. Koraci za večernju rutinu bi bili: serum sa hijaluronskom kiselinom, hidratantna krema, ulje za lice.

2. Budite svesni kako se mrštite tokom dana (i nosite naočare za Sunce napolju)

Naše lice stari u zavisnosti od izraza lica koje zadržavamo najduže. Mnogo puta uhvatim sebe sa namrštenim izrazom lica tokom dana, posebno ako moram da se koncentrišem na nešto ili sam pod stresom. Pokušajte da postanete svesni svog izraza lica i opustite mišiće lica svaki put kada napravite strogu grimasu. Pored toga, mnogo će vam pomoći da nosite naočare za Sunce kada je svetlo - to je jednostavan savet, ali na ovaj način izbegavate klasične bore između obrva i onih oko očiju.

3. Svaki dan nanosite kremu za zaštitu od Sunca

Nije važno da li izlazite napolje po oblačnom danu, da li sedite pored sunčanog prozora ili nikada ne izgorite na Suncu: svako treba da nosi kremu sa faktorom. Znate one fine linije, tamne mrlje i bore koje se pojavljuju ranije nego što se očekivalo? Sve ovo je uzrokovano sunčevim zračenjem. 80% svih fizičkih znakova starenja kože može se pripisati izlaganju Suncu, pokazuju istraživanja. Već je dokazano da ljudi koji redovno koriste kremu za zaštitu od Sunca mogu izgledati i 20 godina mlađe od onih koji nemaju ovu naviku.

(Sensa)