Usled čupanja, korigovanja i godina - obrve mogu postati tanke i retke. Šminka može da bude dobar način da nedostatke pokrijemo ali korisno je da pokušamo i da pospešimo rast dlake i tako utičemo na gustinu obrva.

Kokosovo ulje

Ovo ulje efikasno obnavlja strukturu dlačica. Kokosovo ulje zbog svoje teksture zadržava vlagu i poboljšava elastičnost, a osim toga štiti od oštećenja od sunca i od previsokih i preniskih temperatura. Biće korisno da ga nanesete na koren dlake jer ulje sadrži prirodne masne kiseline kao što su kaprilna, stearinska, kaprinska, miristinska i laurinska kiselina.

Ulje čajevca

Ovo ulje je pozmato kao jak prirodni antiseptik, pa se često može naći u formulacijama za akne ili lekovitim mastima. Ipak, ne samo da može ubiti bakterije, već i poboljšava regeneraciju, tonus i stimuliše metaboličke procese u ćelijama kože.

Zahvaljujući ovim svojstvima, dlačice na obrvama će početi da rastu aktivnije, a koža će se primetno poboljšati. Međutim, ovde će biti potrebna posebna pažnja: ulje čajevca može izazvati prilično jake alergijske reakcije.

Ulje lavande

Poznato po svom umirujućem aromatičnom dejstvu, međutim, malo ljudi zna da se može primeniti lokalno i tako sprečiti gubitak kose. Ulje lavande sadrži tanine, smole i kiseline (kaproičnu, sirćetnu, puternu), koje stimulišu cirkulaciju krvi i normalizuju funkcionisanje folikula dlake. Lavanda takođe ublažava svrab, crvenilo i iritaciju, posebno nakon čupanja obrva.

Maslinovo ulje

Sadrži masne kiseline, koje ne samo da savršeno obnavljaju dlaku, već i poboljšavaju efekat drugih komponenti.

Kada se primenjuje lokalno, može da vlaži kožu, održava je mekom i gipkom i hrani dlačice, čineći ih jačim i lakšim za rukovanje. Da biste poboljšali efekat, možete masirati područje obrva.

(Sensa)