Britanska pevačica Adel je mnoge iznenadila promenivši izgled pre nekoliko godina. Ona je tada naglasila da je odlučila da smrša isključivo zbog sopstvenih poriva, a ne zbog mišljenja onih oko nje. Dodala je da su joj rutine koje je uvela omogućile da se bolje brine ne samo o svom fizičkom, već i psihičkom zdravlju.

U intervjuima otvoreno govori o vežbama, ishrani i mentalnoj higijeni. "Razlog leži u mojoj anksioznosti", rekla je ona u intervjuu. "Osećala sam se bolje tokom vežbanja. Nije se radilo o gubitku kilograma, radilo se o snazi i udaljavanju od telefona o kojem sam bio zavisan svaki dan."Priznajući da je vežbanje za nju postalo zavisnost, dodala je da ga je počela u trenucima izolacije kada je bila nezaposlena i imala dovoljno slobodnog vremena. Posebno ističe da je svesna činjenice da mnogi ljudi nemaju luksuz da održe vitalnost.

Ali ključ za njegovu transformaciju je dostupan mnogima. Radi se o pokušaju i kombinovanju različitih vežbi i izbegavanju takozvanih "fad" dijeta. Oslanjaju se na detaljno planiranje ishrane i kretanja i brojanje kalorija. Više voli da jede zdravu hranu i vežba tri puta dnevno, piše Harpers Bazzar.

Takav ritam vežbanja je luksuz, ali se iz njegovog principa ipak mogu izvući koristi. Dok Adel radi na snazi ujutru, koristi pauze za šetnju, a uveče radi kardio, takve kombinacije možete koristiti nedeljno. Ovo će vas takođe zainteresovati za vežbanje jer vam neće biti dosadno.

Pored vežbanja, Adel smatra da je važno da prestanemo da zadovoljavamo okruženje i da jednostavno počnemo da živimo svoje želje, što je njoj posebno donelo sreću, ali i samopouzdanje koje joj je godinama nedostajalo. Svoje iskustvo je opisala sledećim rečima: "Nikad nisam znala da sam ja jedina odgovorna za svoju sreću, zadovoljstvo i slobodu. Ko bi rekao da naše oslobođenje oslobađa i one oko nas?"

BONUS VIDEO:

Adel Tiktok/rfeinglos