Farmerke, a ne pantalone, smatraju se najrasprostranjenijim i najviše nošenim odevnim predmetom, jer se mogu nositi sa bilo čim, a pogodne su za apsolutno svaku priliku. Međutim stilisti nude alternativu podjednako zanimljivih i udobnih pantalona.

Kakve bi trebalo da budu crne letnje pantalone? Prilikom odabira savršenog para, obavezno uzmite u obzir sledeće kriterijume: pravilno pristajanje, udoban stil i prirodne materijale. I, naravno, moraju biti sa stilom. Najklasičnija opcija su pantalone ravnog kroja sa prilično širokim nogavicama. Mogu biti visokog ili srednjeg struka.

Ali, naravno, brendovi redovno nude razne varijacije, eksperimentišući sa dužinom i detaljima. Ove sezone najmoderniji parovi su: kargo, palazzo, zvoncarice i cigarete pantalone. Ali za leto je bolje da se držite ravnih ili blago širokih modela jer zahvaljujući slobodnom prostoru između kože i materijala, definitivno vam neće biti vruće.

Stilisti vam preporučuju da kupite barem dva para crnih pantalona: jedan za proleće i rano leto, a jedan za toplo vreme. Na osnovu toga, prilikom kupovine, obavezno obratite pažnju na sastav. Za prohladna leta idealni su modeli od pamuka, viskoze i lakih sintetičkih tkanina.

Ali za toplo vreme kupite pantalone od svile, satena, lana, šambrea ili rajona. Ove tkanine ne ometaju termoregulaciju, tako da ćete se u njima uvek osećati prijatno, piše sajt The symbol. 

Za osnovni izgled možete da ih kombinujte sa bilo čim - sa majicama (bolje je ih uvučete i dodate kaiš), i sa bilo kojim gornjim delom, sa belom platnenom košuljom ili sa romantičnom bluzom. Posebno impresivno izgledaju sa svetlim ili pastelnim bojama.

Cipele takođe mogu biti ležerne, ali elegantne. Čak i ako odlučite da kreirate totalno taman izgled, uvek ga možete upotpuniti nakitom.

Saznajte 3 tajne stilista za savršen izgled.

BONUS VIDEO:

Prolećna modna kapsula Instagram/treatingthestreetslikearunway

Sensa/A.S.