Ne morate da menjate ceo garderober da biste usvojili nov stil. Stilisti otkrivaju tajnu kako da uvek izgledate šik.

Slojevito oblačenje

Slojevitost podrazumeva kombinovanje osnovnih komada, kao što su majice, jednostavne pantalone, haljine, hulahopke, sakoi, tako da dobijete slojeve.

Imaju dvostruku ulogu: zaštitu od vremenskih nepogoda (možete ih skidati ili dodavati tokom dana u zavisnosti od temperature) i odeću sa posebnim stilom. Ako na primer obučete sako preko majice dobijate elegantan izgled, dok sa druge strane kada ga skinete dobijate običan, dnevni autfit.

Naglasite struk

Među tajnama stilista nalazimo jednu izuzetno jednostavnu i pristupačnu svima, a reč je o naglašavanju struka. Uz pomoć šireg ili užeg kaiša, u zavisnosti od vašeg stila, naglasite najtanji deo tela da biste dobili figuru peščanog sata. Na taj način ćete biti elegantniji i prefinjeniji, piše sajt Andreea Raicu.

Tajne stilista koji su inspirisani Francuskinjama

Svi znamo da se Francuskinje dobro oblače. Naravno, to znaju i stilisti, zato od njih crpe inspiraciju. Jedan od trikova Francuskinja je da kombinuju muški i ženstveni stil. Možete i sami da probate tako što ćete, na primer, dodati ženstvene detalje odelima. Čipka, biserni nakit ili elegantna torbica, odmah može učiniti široko, muško odelo ženstvenim. 

Rokerske jakne ili trenč mantili se savršeno mogu kombinovati sa satenskim haljinama ili suknjama, tako da dobijete prefinjen, ali moderan izgled.

Ova tri ključna akcenta: slojevitost, isticanje struka i kombinovanje muškog i ženstvenog stila pomoći će vam da stvorite autentičan izgled bez mnogo ulaganja. Ključ je u kreativnosti.

Saznajte koja prolećna garderoba nikada ne izlazi iz mode.

BONUS VIDEO:

Prolećna modna kapsula Instagram/treatingthestreetslikearunway

Sensa/A.S.