Pošto se koža vremenom menja, počinju da se javljaju znaci prvih bora. Prema stručnjacima veoma je bitna svakodnevna rutina čišćenja lica kao i pravilno šminkanje da biste dobili mladalački izgled. Ovo su trikovi koje koriste žene širom sveta.

Koristite traku kada nanosite ajlajner

Postoji nekoliko razloga zbog kojih žene prestaju da nose ajlajner kako stare. Osim što se bore da odaberu pravu boju, mnoge žene otkrivaju da imaju više teksture na očnim kapcima kako godine prolaze i da im oči ne dolaze do izražaja. To otežava nanošenje ajlajnera, objašnjavaju stručnjaci.

Međutim, postoji rešenje jednostavnu primenu. „Ako četkice ili olovke za oči otežavaju nanošenje ajlajnera, isprobajte ovaj trik K-tip! On olakšava nanošenje ajlajnera, a mekani vrh olakšava blendanje i daje mekani izgled olovke“, navode stručnjaci.

„Uzmite malo trake i nanesite je na ivicu oka pod uglom do kraja obrva. Izaberite boju senke (bilo koju boju koju želite) i prođite pored trake. Povucite skinite traku i imaćete savršen izgled.

Nanesite više konture na jagodice

Stručnjaci preporučuju da nanesete konturu više na jagodicu, a ne na udubljenje obraza. „Zato što će kontura pružiti tu prirodnu senku našem licu, ako je stavimo prenisko, izgledamo još starije“, navode oni. Kako starimo, gubimo kolagen u koži. Uz pomoć ovakvog načina šminkanja podižemo obraze, da deluju zategnutije.

Prestanite da koristite korektor ispod očiju

Postoji još jedna uobičajena greška koju žene spreko 50 godina prave kada nanose šminku, a reč je o korektoru. „Problem sa ovim je što mislimo da prikrivamo svoje podočnjake, ali zapravo samo još više naglašavamo bore."

Stručnjaci predlažu da lagano nanesete korektor u dijagonalnoj liniji nagore, počevši od spoljne ivice oka i napredujući prema liniji kose. Ovo će posvetliti i podići oči, piše sajt Best life.

Nakon mešanja korektora pored oka, dodaje korektor ispod obrva i ispod udubljenja na obrazima. Ovo je najlakši način da prirodno podignete lice.

Saznajte koja prolećna odeća nikada ne izlazi iz mode.

BONUS VIDEO:

Greške u šminkanju koje nas čine starijim Instagram/katetalbertmua

Sensa/A.S.