Uprkos planetarnoj popularnosti, glumica DžulijaRoberts odlučila je što manje da stavlja šminku, a tajna njene lepote nakon 50. rođendana, kako ističe, jeste to što zrači srećom i pozitivnom energijom.

U jednom intervjuu glumica je govorila o godinama i idealu ženske lepote, a njena izjava u sebi krije moćnu poruku za sve zrele žene:

"Ispod fotografije sa mojom nećakom napisali su mi: koliko imaš godina, kako si grozna. Ono što se dogodilo nateralo me je da shvatim koliko je teško biti mlada žena u vreme društvenih medija. Imam više od 50 godina, znam ko sam i znam šta želim. Ovakvi komentari mogu biti uvredljivi. Imam i ogledala, ali nisam opsednuta idejom lepote po svaku cenu. Neko je rekao da se do 40. godine života oblačite svojim licem, a nakon toga svoj život počinjete da nosite na licu. To je ono što mom licu daje lepotu, jer sam zadovoljna svojim životom!"

Sledeća poruka glumice svakako može inspirisati mnoge žene, podsetiti ih koliko je malo potrebno da budemo istinski lepe, onakve kakve zaista i jesmo:

"Savršenstvo je bolest mnogih žena. Pokrivamo lica tonama šminke. Redovno ubrizgavamo botoks i gladujemo zbog "savršenih dimenzija". Pokušavamo da popravimo nešto što apsolutno nije potrebno. A ono o čemu bismo pre svega morali da vodimo računa, ostaje bez naše pažnje."

Važno je da negujemo svoju dušu, težimo unutrašnji mir i lepotu iznutra, a onda ćemo najlepšim sjajem blistati i spolja.

Izvor: Sensa