Menopauza - reč koja kod mnogih žena izaziva nelagodnost, ali malo ko govori koliko pozitivnih strana može imati ovaj životni period, ako vi odlučite tako da ga posmatrate.

Talasi vruine, pojačano znojenje, nesanica, fluktuavije hormona, pojačan apetit... Istina je da svi ovi simptomi mogu biti neprijatni, ali je jednako tačno da ih možete ublažiti i umesto očajavanja, možete promeniti svoj stav.

Odlučite da promenite svoje razmišljanje i ne fokusuirajte se samo na valunge, već na pozitivne strane menopauze. Postoji mnogo dobrih stvari koje vas očekuju nakon 50. godine života - evo nekoliko od njih:

1. Ne suočavaju se sve žene saoslabljenim libidom i suvoćom vagine. Neke žene baš u ovom periodu imaju najbolja seksualna iskustva u životu.

2. Žena u zrelom dobu prestaje da sefokusira isključivo na svoje nedostatke. Ranije, kada ste se gledali u ogledalu, uočavali ste celulit, strije, svaki kilogram viška, a sada - videćete ženu kojoj su bore uspomene, posebno o neoko usana koje ukazuju na osmehe. Njeno telo je prošlo kroz razne izazove, od porođaja trudnoće, do nekih zahvata, toksina, mršavljenja, gojenja - ali ono je lepo takvo kakvo jeste, vi ste mu zahvalni na svemu.

3. Samopouzdanje može da poraste - Žene u menopauzi često postaju svesene svojih vrednosti, sposobnosti, znaja, mnogućnosti. One mogu postati samouverene kraljice koje od života traže više, i znaju kako da to dobiju.

4. Prihvatanje promena - Menopauza donosi niz promena, ali kada se to desi, vi učite da je zapravo u životu izuzetno važno te promene prihvatiti i usvojiti. Naučićete da se predate promeni, da s eu njoj snalazite i da se ne plašite da izađete iz svoje zone komfora.

5. Više nema brige o menstrualnom ciklusu, neželjenoj trudnoći, pmd-u i neredovnim menstruacijama.

6. Učite da volite sebe - Svesni ste koliko ste se u živou trudili oko drugih, udovoljavali i čest zaboravljali sebe. Sada je trenutak da se posvetite sebi i ličnom razvoju. Menopauza je period kada više mislite na sebe, svoje potrebe, emocije i želje. Ovo je idealan trenutak da uradite nešto što ste odavno želeli, a niste imali vremena. Snovi počinju da se ostvaruju!

Izvor: Sensa