"Još od 40. rođendana sam plašila vremena kada ću napuniti 50 godina. Danas imam 55. i nećete naći srećniju osobu na svetu! Koliko sam se plašio i brinuo, sve je ispalo čudesno. Ovo je najlepše vreme: konačno možete da uživate u svojoj zrelosti i komunikaciji sa ljudima koje sami odaberete." - objasnila je žena na jednom forumu koji se bavi temom srednjih godina.

Istina je da 50-e godine donose razne izazove, posebno kada je reč o ženama. Ti su neprijatni simptomi menopauze, talasi vrućine, kilogrami se brže talože, možda nemate energiju kakvu želite... Ali, bez obzira na okolnosti, vi birate da li ćete u ovim godinama biti zrela žena koja živi srećno ili ćete se pretvoriti u baku sa maramom na glavi.

Svako životno doba može biti neverovatno ako ga posmatrate sa pozitivnim stavom, a posebno 50-godine koje su za mnoge žene postale dar sudbine. Mnoge žene baš ove godine uporđuju sa tinejdžerskim godinama. Prolazite kroz hormonski rolerkoster, ali se osećate poletno, imate želje, sanjate ponovo snove za koje verujete da se mogu ispuniti.

Vaše 55. nisu 25. godina! U 55. ste zreliji i mudri, uživate u sovm iskustvu i znaju i znate da sreća ne zavisi od godina. Naoružani ste "oklopom iskustva", tako da možete hrabro osvajati nove visine i hrabro sanjati o svemu na svetu. BNaučili ste da cenite, volite i poštujete sebe. Prihvatate sve stvari u životu sa dozom zahvalnosti - naučili ste kako da uživate u malim stvarima, da vidite lepotu bukvalno u svemu.

Znate kkao da iskoristite svoje potencijale, moći, dobre strane, iskoristite svoju lepotu - ističete ono najbolje u sebi. Tačno je da u ovim godinama hormoni su u disbalansu, ali i to može doneti nešto dobro. Ako ste mama tinejdžerke, onda ćete se bolje razumeti sa ćerkom koja prolazi kroz slične promene u pubertetu.

Iako život u 50. i nakon 55. godine može doneti teškoće, vi ste sada snažnija žena koja zna kako da se bori. Vas sada ništa ne može slomiti - vi ste jaki, mudri i sporemni za nove faze u životu. Sa 50. godinama sumnje nestaju i dolazi samopouzdanje. Mnoge žene koje su godinama tolerisale loše ponašanje svojih muževa odlučuju da se razvedu sa 50 godina. Sada znaju da zaslužuju i žele više.

U ovim godinama se često menjaju prioriteti. Žene tokom života više puta ispred sebe stave želje dece, partnera, šefova na poslu, očekivanja roditelja, ali sada postajete bitni samo vi! Sada stavite svoje snove na vrh liste, kreirajte život kakav želite. Konačno, možete da živite za svoje zadovoljstvo, ostanete duže u krevetu, plešete, izlazite više, upišete neki kurs, sami putujete - radite ono o čemu ste oduvek sanjali.

I najvažnije, zavolite sebe nakon 50. rođendana i život će vam postati bajka!

Izvor: Sensa