Zrela žena je samosvesna žena, ona koja je naučila da je ljubav prema sebi preduslov za sreću, ona koja zna kako da osvoji životne stare koje vode do radosti, žena koja neguje svoje unutrašnje ja i jaka je kao stena. Mnoge žene plaši ulazak u zrele godine, ali kada ste jendo sa svojim bićem i akda ste ispunjeni ljubavlju, ovo može biti jedan od najlepših perioda vašeg života, vreme cvetanja kada otvarate svoju dušu i rastete do nekih novih visina.

Evo kojih 10 predivnih osobina ima svaka žena posle 45. godine života:

1. Ona veruje u najbolji ishod - Zrela žena zna da oluje uvek prođu, da se iz prepreka raste i znaju da se sve preživi. Zbog toga veruju u dobro i najbolje, čak i kada drugi ne vide svetlost na kraju tunela. Baš ta vera čini da i dobiju najbolje, uvek i svuda!

2. Ona zna da je lepa - Počinje drugačije da gleda svoj odraz u ogledalu, prestaje sebeda kritikuje, traga za manama, već se fokusra na lepotu. Naučile sud a vole i prihvate sve svoje nesavršenosti i da budu autentične, lepe i sjajne - baš takve kakve jesu.

3. Prevazišle su ograničenja materijalnog - Znaju da je glavna stvar u životu sam život: njegov ukus, boja, ritam, miris, sposobnost uživanja u svakom danu, u svakom trenutku. Život u sadanšnjem trenutku u svoj njegovoj lepoti i punoći je ono što isceljuje.

4. U ljubavi zna šta želi, ne plaši se samoće - Više ne misli da joj je potrebna druga polovina da bi bila srećna i ispunjena, jer ima sebe, svoju oazu mira, svoje snove, želje, ambicije, pozitivne ljude... Ona ne očajava kada je sama, već u toj samoći raste i više se zbližava sa sobom. A u ljubavi zna šta želi, a šta ne. Ostavlja iza sebe igrice, manipulacije, lažne nade, obećanja, već gradi isključivo zdrave veze zasnovane na podršci, prijateljstvu, poverenju i iskrenoj ljubavi.

5. Posvećena je aktivnostima koje joj donose radost - Bil da je to joga, kurs programiranja, kuvanja ili vajanja, ili je reč o plesu, putovanjima, učenje novog jezika ili sviranje muzičkog instrumenta... Ona zna da nikada nije kasno otkriti novi talenat i iskoristiti sve svoje potencijale. Snovi više nisu u uglu života, već postaju njegov centar.

6. Uvek je spremna na transformaciju - Njen rast počinje prihvatanjem promena, živi sa njimai kroz njih raste. Svaki dan se trudi da postane bolja verzija sebe, ali bez gušenja, opterećenja, već se lagodno razvija i dostiže neke nove visine. Ona se transformiše poput leptira koji izlazi iz čaure, otvara krila i kreće u novi život.

Izvor: Sensa