Menopauza - pojava koja kod mnogih žena izaziva osećaj nelagodnosti, strah, negativne promene raspoloženja - ali ne mora tako da bude. Mnoge žene s eu pedesetim godinamasuočavaju sa brojnim izazovima, životnim promenama, razmišljaju šta nisu postigle, koji snovi su ostali neostvareni. U ovom životnom dobu, od 50. do 60. godine mnoge stvari se dešavaju naglo, promene koje je teško savladati - deca odrastaju, smrt roditelja, nezadovoljstvo brakom, promene u karijeri.

Naravno, svaka žena ima različite izazove u menopauzi, ali i kod nekih kojima sve ide dobro, mogu se pojaviti neprijatni simptomi poput valunga, nesanice, razdražljivosti... Zbog svih tih izazova, žene često u ovim godinama gube nadu da će se nešto promeniti nabolje. Prestaju da se bore za ostvarenje svojih želja! To je najrizičniji problem sa kojim se suočavaju, jer zaboravljaju da nikad nije kasno da ostvare svoj san i žive život onako kako baš žele - bez ograničenja.

Ukoliko sebe primećujete u navedneim situacijama, donosimo vam nekoliko inspirativnih saveta i citata poznatog pisca Paula Koelja koja vam mogu vratiti nadu i pomoći da u svom životu doživite baš ono o čemu sanjate!

U galeriji ispod pročitajte citate!

Sensa / Canva 9 saveta Paula Koelja

Izvor: Sensa