Danas, 18. oktobra obeležava se Svetski dan menopauze, a u cilju podrške i ljubavi prema svim ženama koje trenutno prolaze kroz ovaj proces, donosimo vam 10 pozitivnih afirmacija koje vam mogu poboljšati ovaj i druge dane pred vama u novoj fazi života.

Menopauza je prirodan deo ženskog puta, ali istina je da se mnoge žene tokom menopauze suočavaju sa promenama, kako na fizičkom, tako i na psihološkom nivou. Naše telo se menja, očekuju nas neki novi izazovi, ali i neprijatne simptome i hormonsketurbulencije možemo ublažiti uz pozitivan duh i optimizam.

Donosimo 10 afirmacija za žene u menopauzi koje možetei zgovarati svakog dana i tako podići nivo pozitivne energije:

1. Poštujem i podržavam transformacije svog tela.

Napravite korak unazad i zapitate se koliko je vaše telo učinilo za vas tokom godina. Bio je tu kroz dobra i loša vremena, vodio vas do novih prekretnica i transformacija, svakog dana u vašem životu. Zapoamtite,kao što cvetprocvetauproleće ili na tlo padne blistavi sneg, tako ivama novo doba u životu može doneti nešto divno i čarobno.

2. Ja sam lepa, smela i upravo onakva kakva treba da budem.

Nagle promene u menopauzi mogu kod žena učiniti da se osećaju nesigurno, ali štagod da se menja, ne zaboraviteda ste to i dalje vi. Vaša dušaša je tu, vaše srce i dalje ima svoje snove. Ne jurite za nedostacima, osvestite koliko lepote nositeiznutra i spolja.

3. Odvojiću vreme i prostor koji su mi potrebni da se prilagodim.

Dok se prilagođavate novim osećanjima, emocijama i iskustvima sa kojima se možete susresti tokom menopauze, dajte sebi prostora da se prilagodite. Ova afirmacija može poslužiti kao podsetnik da, iako se stvari menjaju, ne morate žuriti i sve kontrolisati. Polako se prilagođavajte promenama.

4. Zahvalna sam na novim iskustvima i mogućnostima za rast.

Neka nova iskustva mogu biti uzbudljiva i neverovatna. Sada je vreme da oslobodite svoj potencijal i otkrijete nove načine postojanja.

5. Imam moć da oslobodim svoje negativne misli i prihvatim pozitivnost.

Dok fizički i emocionalni simptomi menopauze mogu doći i nestati kako žele, vi imate moć da odlučite kako ćete se nositi sa njima. Izaberite uvek pozitivan duh, on će ublažiti sve napetosti i neprilike.

6. Ja sam jaka, otporna i sposobna za neverovatne stvari.

Ako se osećate iscrpljeno umorom - mentalnim ili fizičkim - znajte da ovo nije poraz. Suočavanje sa vlastitim emocijama je odlika snažnih ljudi. Podsetite sebe svega kroz šta ste prošli i šta ste postigli - osvestite kolika je vaša unutrašnja hrabrost.

7. Moj um je miran i bistar, i ostvarujem svoje snove korak po korak.

Moguće je da ćete biti zbunjeni i imati slabiji fokus usled hormonskih promena, ali važno je da radite na mentalnom zdravlju i na sebi. Podržite sebe, svoj um i telo, fokusirajte se na mentalnu jasnoću.

8. Prihvatam i volim sebe bezuslovno.

Prirodne promene našeg tela i način na koji se osećamo prema njima mogu se razlikovati iz dana u dan. Ali na kraju, možete oblikovati svoje percepcije i misli tako da služe vama na korist. BVežbajte ljubav prema sebi, budite nežni prema svom biću - to je prečica do sreće.

Izvor: Sensa