Iako smo svesni da su godine samo broj svećica na rođendanskoj torti i da je najvažnije to kako se osećamo, mnogi od nas se trude da izgledaju mladoliko i zadrže svež izgled. Ovde nije reč samo o borama ili sedoj kosi, već da i neke modne kombinacije i stilovi mogu učiniti da izgledate starije ili mlađe.

Stilista Dani Mišel koji često sarađuje sa poznatim ličnostima, objasnio je koja 3 stila ili načina kombinovanja odećemogu da učine da izgledate starije:

1. Iznošene cipele i torbe - "Kada vaši aksesoari izgledaju umorno, to čini da i vi tako izgledate. Uverite se da su vaši najbolji komadi dobro negovani tako što ćete ih odneti u radionicu za popravku ili obaviti neku "uradi sam" negu kod kuće pomoću laka za cipele i torbe. Dodatna oprema zaista može da uglanca ili da uništi stil." - objasnio je Dani Mišel.

2. Nošenje retro komada bez stila - "Veliki sam obožavatelj vintage komada i jihovog uključivanja u svakodnevne odevne kombinacije. Ali, nemojte se plašiti da menjate, isečete ili ponovo izmislite komade kako bi bili relevantni i pratili trenutne trendove, a ne samo izgledali zastarelo".

3. Vaš stil je oduvek isti - "Niste isti tokom celog života, pa zašto bi onda vaš stil stagnirao? Postoji razlika između ponovnog kupovanja trendova iz sezone u sezonu i razvoja u skladu sa trenutnim trendovima. Svakako je važno da se oblačite prema svom tipu tela, ali ne plašite se da isprobate nove kombinacije."

Izvor: Sensa