Tokom jednog intervjua, pitali su DalajLamu šta ga je u životu najviše iznenadilo, a ono što je odgovorilo podstaklo je mnoge da se zapitaju o načinu svog života i dobro razmisle o promeni, piše Lovesensa.

"Najviše su me iznenadili ljudi koji žrtvuju zdravlje kako bi zaradili novac. Kada misle da su dovoljno zaradili, onda žrtvuju sav taj novac kako bi vratili zdravlje. I nastavljaju da se plaše neizvesne budućnosti jer nikada nisu naučili da uživaju u sadašnjem trenutku. Oni žive kao da nikada neće umreti, a kada umiru shvate da zapravo nikada nisu ni živeli."

Mnogi od nas žive na destruktivan način, odnosno pod uverenjem da novac može rešiti sve naše probleme. Živimo u strahu od sutrašnjeg dana, ne mislimo o stanju svoje duše, već razmišljamo kako da zaradimo novac za skupe "igračke" koje će zavarati našu svest i na trenutak privući sreću.

Vreme je da se trgnemo od pesimizma i očekivanja okruženja i krenemo putem transformacije. Novac je neophodan za život, ali nikada ne treba da bude prioritet broj jedan.

Zagledajte se u svoju dušu, živite SADA i OVDE, radujte se svakom jutru, svakom novom danu i prvoj zvezdi na nebu. Pronađite radost i mir u sebi.

Izvor: Lovesensa