Britanska književnica i autorka brojnih detektivnskih/kriminalističkih romana Agata Kristi, ostavila nam je prave bisere književnosti koji se čitaju u jednom dahu. Njene priče pune su zapleta, raspleta, slučajnosti i zanimljivih okolnosti, baš kakav je i život, uvek nas nešto iznenadi.

Osim svojih dela, Agata Kristi je ostavila i brojne životne mudrosti i lekcije na osnovu vlastitog iskustva, a jedna od njih je i šta uraditi kada se u životu pojave oluje. Najpre, najvažnija je jedna stvar - da ne odustanete, da ne gubite nadu, ma koliko udari života nekad bili izazovni. Može se pojaviti bezbroj prepreka, ali ne odustajte od sna za koji znate da će vam doneti radost i poboljšanje života. Baš ovo govori i Agata Kristi:

"Previše lako se obeshrabrimo, uvek spremni da kažemo: "Da li ima smisla raditi bilo šta? "Međutim, upravo je nada vrlina koju treba posebno podsticati u naše doba, u našem veku."

Obično mislimo da je glavna komponenta uspeha u životu sreća. I smatramo da je sreća ključna za uspeh drugih ljudi: "Oh, imao je samo sreće." Ne, nije imao samo sreće, već nije ostajao u prašini nakon prvog poraza, nije gubio nadu.

Sudbina je testirala i mnoge slavne i uspešne ljude, velike umove, ništa manje od svih ostalih. Svi su oni imali periode očaja, a to se može naći u biografijama mnogih poznatih ličnosti. Ali oni su tu kap nade zadržali u sebi; verovali su u sebe i u to da će im sve uspeti, a dobra vremena će definitivno doći. Zato sačuvajte nadu i veru, jer ako to izgubimo, upašćemo u još veći krug obmana, zablude i neuspeha. Verujte, radite na svojim željama i biće sve u redu.

Izvor: Sensa