Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 ZNAKOVA DA POSAO OSTAVLJA TOKSIČNE POSLEDICE PO VAS: Ako primetite ove signale, odmah razmislite da ga promenite!

Ako se stalno pitate kada je vreme da pronađem novi posao, onda je to vreme već došlo! Ukoliko prepoznate ovih 5 znakova toksičnog radnog mesta, vreme je da potražite novog poslodavca

 kada je vreme da pronađem novi posao_1039854358.jpg Izvor: Shutterstock

Mnogi od nas se osećaju preopterećeno nakon duge radne nedelje i često puta požele da napuste posao, ali gde je granica između tipičnog radnog mesta i onog koje negativno utiče na mentalno zdravlje? Toksična radna mesta postoje u svim oblastima i možda ih je lako opravdati dok radite na njima, ali postoji mnogo znakova upozorenja da vam vaše radno mesto šteti. Ako prepoznate ovih 5 znakova, razmislite o traženju nove firme, gde će vaš trud, znanje, zalaganje i ideje biti cenjeni i adekvatno plaćeni:

Pročitajte još

1. Nerealna očekivanja menadžmenta
Svi znamo da kompanije imaju praksu da zaposle što manje ljudi koji će obavljati posao. Samim tim, često se dešava da se 10 do 12 sati rada namerno smesti u osmočasovni radni dan. Znajte da to nisu dobri menadžeri niti dobra poslovna praksa! Ako vam nadređeni zamera „nedostatak produktivnosti“,i ako izgleda da vi i vaši saradnici nikada ne možete da završite projekte po rasporedu, možda uopšte nije problem u vama i vašem radu nego u lošem menadžemntu i raspodeli posla.

2. Ne ceni se rad, trud i marljivost
Toksična radna mesta mogu biti puna hijerarhija, favorizovanja, pa čak i nepotizma, i mogu zahtevati da se uklopite u određeni imidž kako biste zadržali svoj posao. Ako stalno radite bolje od nekih kolega, a vidite da oni sa slabijim učinkom bivaju nagrađeni napredovanjem ili većom platom, odmah bi trebalo da pomislite na odlazak!

3. Stalne kritike
Nije retkost da pretpostavljeni stalno proveravaju rad zaposlenih i stalno traže greške, čak i kada pratite njihova uputstva do kraja. Ako se osećate uznemireno, poniženo i emocionalno ispražnjeno nakon radnog dana, možda je vreme da odete.

Saznajte i...

4. Kašnjenje plate
Jedan od najjasnijih znakova toksičnog radnog mesta je da radnici skoro nikada ne primaju platu na vreme. Ako u firmi važi pravilo da se isplata vrši svake nedelje ili svake druge nedelje, ali vaše plate nikada nisu legle vreme, to je znak da treba da idete dalje

5. Kompanija odbija da ispoštuje vaše zdravstvene potrebe

Ako imate dokumentovane određene zdravstvene tegobe i potrebni su vam određeni uslovi na radnom mestu, vaša kompanija je po zakonu obavezna da ih poštuje. Nažalost, mnoge firme nemaju sluha za zaposlene sa invaliditetom ili hroničnim i ostalim bolestima. Poslodavci često umanjuju zdravstvene potrebe svojih radnika, odbijajući da naprave odgovarajuće prilagođavanje kako bi im pomogli da efikasnije obavljaju svoj posao sa vašim invaliditetom ili bolešću.

Izabrano za vas...

 Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj