Svaka misao ili reč zrače određenom energijom koja se manifestuje u realnosti. Kroz misli stvaramo sebi svet u kome živimo, a prema zakonu privlačenja, Univerzum čuje svaku našu reč, oseća je kao vibraciju koju šaljemo. Ono što čuje od vas, tumači kao vašu želju i to vam vraća nazad. Ako razmišljate pozitivno, izgovarate afirmativne rečenice ili pozitivne fraze, to dolazi u vaš život. I suprotno. Evo koje 3 fraze/rečenice često govorimo, a privlače nepovoljne okolnosti i lošu sreću:

1. "Nikada neću..."

Izgovarajući ovo naglas, automatski se stavljate u poziciju autoriteta koji svesno upravlja životom i sudbinom, odlučuje o svakom koraku. Kada izgovorimo reč "nikad" sudbina često testira našu volju i šalje nam izazove. Osoba koja ovo izgovara često to koristi kroz osuđivanje drugih ljudi (primer, "Nikada neću biti kao on."), a onda se iznenada nađe u sličnoj situaciji. Ako se ova fraza ne može zameniti ničim drugim, onda pojasnite o čemu konkretno govorite i o kom trenutku: razlozi, tačka gledišta itd.

2. "To je tvoj/njegov/njen problem..."

Istina je da ne treba da se mešate u tuđi život i da se ne treba opterećivati svačijim problemima, ali nikada ne treba tako lagodno pričati o sudbini drugih ljudi, ne znajući sve detalje i teškoće sa kojima se ta osoba suočava. Možda je to osoba koja, a trenutno nema izbora, ne vidi izlaz, uplašena je i očajnički joj je potrebna pomoć. Ponekad treba da obujemo tuđe cipele i da ne kritikujemo ili zanemarujemo druge. Razgovarajte sa osobom konkretno o situaciji, ponudite pomoć, ako je moguće, razmislite šta bi druga osoba mogla da uradi, kako je možete ohrabriti i da li joj možete otkriti neke mogućnosti koje ona ne primećuje. Empatija širi ljubav, a za svako dobro delo vraća se dobrim.

3. "Nije kod njih sve tako sjajno kao što izgleda..."

Kada se govori o postignućima ljudi, a izgovori se ova rečenica uz navođenje određenih mana, to ukazuje na zavist. Ovo je toksično osećanje koje šteti duši i sputava razvoj. Ne govorite loše o drugim ljudima, o njihovim propustima, manama, ne iznosite negativne stvari koje im se događaju. Jedan od zakona života glasi "Ne govori o drugima, ono što ne želiš da drugi govore o tebi". Ne tražite kod drugih greške i loše strane kako bi se umanjio njihov uspeh. Ne treba se upoređivati sa drugim ljudima, već samo sa sobom. Zato budite bolji danas nego juče i fokusirajte se na to. Tada će sreća biti na vašoj strani!

Izvor: Sensa