Ne postoji univerzalan savet kako živeti srećan i ispunjen život, ali moramo priznati da postoje ljudi koji su otkrili svoje formule sreće. U životu se stvari stalno menjaju, smenjuju se dobre i loše stvari, oluje i Sunce, a mi treba da se prilagođavamo i rastemo kroz svako to iskustvo.

Kada ste preopterećni i kada se pojave teški trenuci, i kada mislimo da ništa ne ide kako treba i da je sve protiv vas, vreme je da probate jednu magilnu i jednostavnu tehniku. Uzmite list papira i napišite sledeće 4 reči - ovo vam može promeniti život:

1. PRIHVATANJE
2. OPRAŠTANJE
3. STRPLJENJE
4. ZAHVALNOST

Ove moćne reči imaju veliku snagu i mogu vas podsetiti na važne stvari u životu koje često zaboravljamo.

1. Prihvatanje - podrazumeva se da sve što nam se događa u životu treba prihvatiti. Uvek treba nad svim stvarima držati kontrolu, ali postoje situacije koje ne mogu da se kontrolišu i njih jednostavno treba da prihvatite. Iz njih učite i rastite!

2. Oproštaj - Umesto da razmišljate o prebacivanju krivice ili mislite samo na svoje i tuđe greške, pronađite način da oprostite, kako sebi, tako i drugima. Opraštanje znači otpuštanje kako biste mogli da nastavite da idete napred.

3. Strpljenje - Ovo je jedan od najvažnijih aspekata uspeha. Strpljenje je sposobnost ne samo da budete fleksibilni i po potrebi prilagodite svoj životni tok, već i da sve to prihvatite mirno i bez nerviranja.

4. Zahvalnost - Pokušajte da budete zahvalni na stvarima koje imate, umesto da se fokusirate samo na ono što vam nedostaje. Kroz zahvalnost otvaraju se nove opcije, osećate se bolje i privlačite više u svoj život.

Setite se ovih reči kada se nađete u negativnoj i neprijatnoj životnoj situaciji, one vam mogu dati snagu da promenite život onako kako želite.

Izvor: Sensa