Sreća je proces koji sami kreiramo, a kako bismo postali srećniji, važno je da se oslobodimo svih onih blokada i prepreka koji tu sreću sabotiraju. Sve ono što vas sputava da budete najbolja verzija sebe i pronađete radost u svakom trenutku, treba da nestane iz vašeg života.

Prema energetskom tumačenju, februar je mesec koji predstavlja prekretnicu, raksrsnicu između proleća i zime, period kada je važno da odredimo kojim putem ćemo krenuti. Baš zato je važno da se do kraja ovog meseca oslobodite svih loših stvari koje vas sabotiraju, a najpre ove 4 toksične navike:

1. Sumnje, strahovi i kompleksi

U februaru je prilično teško uspeti ako ste okovani strahovima i sumnjama. Činjenica je da je ovo vreme pogodno za aktivnosti koje zahtevaju hrabrost. Na to ukazuje čak i položaj planeta. Ako želite da uspete u poslu i ljubavi, važno je da kažete sebi "mogu", "sve ću uspeti", "hrabra sam da ostvarim svoje ciljeve". Možete prevazići sve nevolje ako imate optimizam u srcu.

2. Oslobodite se uticaja toksičnih ljudi

Prestanite da komunicirate sa onima koji u vama uvek bude sumnje, negativnost, podstiču vas da se setite prošlih grešaka i negativnih emocija. Ako ne možete da izbegnete toksične ljude, pokušajte da naučite kako da se nosite sa njima na pravi način. Ne slušajte ih i ne raspravljajte se sa njima. Ovo može stvoriti sumnje i strahove u vama, narušiti samopouzdanje i nepovoljno uticati na druge aspekte života.

3. Lenjost i apatija

Da biste pronašli uspeh i sreću, morate manje da odlažete i da se aktivirate u stvarima koje želite da postignete. Apatija može nastati i zbog pogrešnih ili preteških zadataka, pa pokušajte da sebi ne postavljate prevelike ambicije, već korak po korak idite ka cilju. Zamenite ih nečim jednostavnijim i razumljivijim. Borite se protiv melanholičnog raspoloženja, posvetite se omiljenim hobijima i prijatnim aktivnostima.

4. Zastareli odnosi

Prijateljstvo i ljubavni odnosi koji ne donose zadovoljstvo, mogu postati težak teret u februaru. Ne posvećujte ljubav i emocije ljudima koji vas ne vole ili ne poštuju. Posvetite se samo osobama koji zaslužuju vašu ljubav, onima koji vas vole, poštuju i iskreni su u odnosu sa vama.

Izvor: Sensa