Sve što vam je sudbina odredilo sigurno će se dogoditi! Zato je važno da prestanemo d aživimo u strahu, da svaki izazov podnosimo kao lekciju koja će u nama probuditi jačeg čoveka. Mnogi u teškim situacijama misle - "Šta ako nikada više ne budem srećan?" Bićeš, jer ti si biće sreće, u tebi je sreća uvek. Samo se potrudi, probudi je!

Sve lekcije koje pored nas prođu nezapaženo, sigurno će vam se vratiti. Bolje je zastati i obratiti pažnju na lekcije koje nisu naučene odvojeno, umesto da ignorišete i gomilate ono što još nije sazrelo. Kada ne shvatimo pouku neke životne situacije, sudbina će nam je vratiti, za nedelju, mesec ili godinu... To je razlog zašto nam se ponavljaju loše stvari iz prošlosti.

Život neprestano teče, a vaše je da gurate i kotrljate te točkove. Kada je reč o ljubavi, važno je da ne ulazite u nove veze samo da ne biste bili sami. Strah od samoće je okidač za loše odluke. Ukoliko još tražite ljubav svog života, pustite neka neke stvari sazre, neka se u vama pokrene ta energija, ta svest - onda će vam sudbina doneti ono na čemu ste radili.

Mnogo se plašimo rastanka, ali još više strahujemo od zbližavanja. Ovaj vrtlog strahova ne dozvoljava da živimo punim potencijalom - blokira nas, stagniramo, idemo kroak napred, pa se vraćamo nazad. Sve dok ne osvestimo da je ljubav sloboda, da nema granica, da je ona koju osećamo prema sebi neprocenjiva, tek tada ćemo izaći iz plesa iluzija. Da biste drugog pustili blizu, morate naučiti da upoznate sebe. Svako od nas ima i svetlost i senku. Naučite da prihvatite svoju senku, naučite da volite onoga ko je unutra, naučite da budete zahvalni onome što je već u svakom od nas. Često žurimo da osvojimo drugu osobu, čak ni ne poznajući sebe. Zašto nešto žuriti? Zašto osvajati?

Idite dublje, proučite šta je u svakom od nas, doći će proleće, a cveće će samo procvetati. Ljudi se ne susreću slučajno, svaki susret ima neki smisao, ali koji je smisao – nije uvek moguće raspetljati, bar ne odmah. Što dublji i suptilniji svet otvarate u sebi, postajete stabilniji (ali ne i neosetljivi) na promene u spoljašnjem okruženju. Ako Sunce sija unutra, ima li razlike kakvo je vreme izvan prozora? Kada nastupe nevolje, setite se izreke kralja Solomona - "Sve prolazi, proći će i ovo!"

Razvijajte se, pustite zrake unutrašnjeg Sunca da zasijaju. Otkrijte u sbei te potencijale koje ste dugo zatrpavali zbog očekivanja društva - iskoristite ih. Naučite da pružite toplinu i brigu svojim voljenima, volite sebe iskreno i potpuno. Ljubav će doći, sudbina će biti onakva kakva želite - samo radite na svom unutrašnjem bićui svakog dana, minuta i časa!

Izvor: Sensa