Zahvalnost je jedna od najvažnijih stvari za razvoj naše svesti i srećnog života, a jedna od njenih prednosti jete što od loše sudbine može stvoriti dobru. Bez obzira kakve su okolnosti i svet koji nas okružuje, mi sami stvaramo atmosferu oko sebe, pa mudra osoba uvek kreće od promene sopstvenog karaktera, shvatajući da je problem u načinu na koji posmatramo stvari. Svaka situacija i osoba koja vam se pojavi u životu predstavlja važnu lekciju za nas.

Kada nam sudbina servira negativnost, naša je odluka da li ćemo je razvijati, u sebi taložiti zavist, bes i mržnju, ili ćemo pokušati da u sebi podtaknemo pozitiv u energiju. Sreća je plod zahvalnosti. Što smo više zahvalni ljudima, što smo zahvalniji Bogu, to više plodova sreće cveta na drvetu naše svesti. Svako "hvala" je lekovito za naše srce i dušu, podseća vas da postoji razlog zbog kojeg se možete radovati. Kroz ovu reč dajemo blagoslov svima oko nas.

Zahvalnost je jedan od glavnih znakova razvoja naše svesti, ali najzanimljivije je da zahvalnost zaustavlja karmu i lošu sudbinu. Kroz zahvalnost se ispravljamo, ona pretvara neprijatnost u aspekt duhovne sreće. Nesreća ubija nezahvalnog čoveka, a inspirišu zahvalnog čoveka. A ovo se može razumeti samo ako postanete zahvalni... Kada vam se dešava nešto loše, počnite da se fokusirate na neku drugu stvar na kojoj ste zahvalni. Odmah ćete pronaći motivaciju i pozitivniji uvid.

Kada imate problema na poslu, zahvalite se na nečem dobromnu vašoj karijeri. Ako ne možete nešto da naučite i teško vam ide, zahvalite se na prilici i na dosadašnjem napretku. Kada imate konflikt sa partnerom, budite zahvalni što ste pronašli osobu za sebe, a konflikt ćete rešiti.

Svaki put kada se zahvalimo, mi od loše i negtivne sudbine, stvramo dobru. Od zahvalnosti dolaze sreća, ljubav, uspeh i razna blagostanja, što odmah čini da postajemo srećniji i zadovoljniji. Ne možemo preko noći postati zahvalni, jer se zahvalnost vežba. Ali počnite već danas, pokušajte da budete zahvalni za svaki trenutak od jutra do večeri koji vam je doneo neku radost, i ta radost će se množiti.

"Svakog dana reci HVALA - Sunce sija, život je!" (Del Arno Bend)

Izvor: Sensa