Život je pustolovina na kojoj se svakodnevno suočavamo sa raznim preprekama, izazovima, ali i lepotama, trenucima neizmerne sreće i energije koja greje našu dušu. Kada nas život stavi na veliki test, suočimo se sa snažnim preprekama i neuspesi se ređaju, kada smo nezadovoljni sa mnogim stvarima, važno je znati - ovo je samo faza života koja mora proći. Pitanje je samo, kada dolazi ta nova faza? Njen dolazak zavisi isključivo od vas i načina na koji posmatrate život, sebe i situacije koje vam se događaju. Kada osvestite neke vredne stvari, koje često svi mi zakopamo u sebi, moguće je da se preko noći sve preokrene.

Evo koji znakovi pokazuju da je pred vama sledeća, pozitivnija faza života:

- Shvatate da će svako loše iskustvo poslužiti kao lekcija i da ima svoju svrhu.
- Gledate na budućnost kao na sveže bele stranice knjige koje čekaju da ispišemo novo poglavlje.
- Verujete da će vaši snovi konačno zaživeti. Ne postoji apsolutna sigurnost, ali svoje nade polažete u beskrajne mogućnosti i šanse koje se mogu pojaviti.
- Negujete optimizam i entuzijazam koji vam pomažu da zaronite u nešto zanimljivo i uzbudljivo, bez straha od nepoznatog.
- Ne plašite se rizika i prepreka, samo se trudite i čekate da nešto divno dođe u moj život.

- Naoružani ste iskustvom iz prošlosti i želite promene. Težite da preokrenete svoj život u potpuno drugom pravcu.
- Počinjete da cenite svaki trenutak života, boravite u sadašnjosti, svesni ovde i sada.
- Stalno nastojite da se usavršavate, sa jasnom namerom da vidite značajan napredak.
- Od danas više nema obećanja i očekivanja, već samo akcija i spremnost da prihvatite sve neverovatne darove i iznenađenja koja vam život donosi.

Ukoliko više od pola ovakvih stavova primećujete kod sebe, moguće je da ste prebrodili strahove, zalečili neke stare rane i da ste spremni za nešto veliko, lepo i poziotivno - za novu fazu vašeg čarobnog života.

Izvor: Sensa