Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POŠTUJTE OVA 3 ZAKONA I ŽIVEĆETE BOLJI ŽIVOT - STARA TAOISTIČKA TAJNA: Uzmite sve stvari u svoje ruke!

3 taoistička zakona za bolji život i više sreće - evo šta treba da uradite!

 3 taoistička zakona za bolji život i više sreće. Izvor: Shutterstock

Svako od nas ponekad ima mračne dane, trenutke kada se suočava sa izazovima i preprekama - postoje dani kada jednostavno osećamo da gubimo kontrolu nad svojim životom. Kada se na životnom putu pojave prepreke jednu stvar nikako ne treba činiti -- odustati od svojih snova, ciljeva i ostvarenja želja. Svakodnevno se suočavamo sa životnim preprekama, ali ono što nam jedino može doneti dobro jeste trud. Svaki mali trud ili korak ka cilju zaslužuje aplauz.

Pročitajte još

Tajna uspeha je u sledećim koracija - verujte, procenite i delujte. Ipak, pre akcije, prema taoizmu važno je da poštujete sledeća 3 zakona. Smatra se da oni mogu doneti napredak, snagu da se izborite sa svim preprekama i šansu da napravite nešto veliko i moćno.

3 taoistička zakona koja će učiniti da živite bolje:

1. Verujte situaciji. Šta god da se desi, ipak se dešava sa razlogom. Kada nešto ne ispunjava vaša očekivanja, to je situacija, a ne vi. Pouka ovoga jeste da ne odustajete. Prepustite se višoj sili i naučite da prihvatite sve što se dešava, prilagođavajte se promenama, ali verujte da ćete uspeti. Vaš um će stvarati diverzije, vrtloge i prepreke, ali ne smete dozvoliti da to zaustavi kreativni tok. Budite pozitivni i otvoreni za promene - sa ovakvim stavom život postaje lakši, ali i uspešniji.

2. Budite zahvalni na svemu što se dešava i prestanite stalno da se žalite na ono što nemate. Promenite svoj pogled na život. Gledajte na njega kao na dar, a ne kao na neku prinudu. Cenite ljude koji vas vole, cenite stvari koje posedujete, budite zahvalni na domu, zagrljaju, osmehu, prirodi... Mnoge stvari mogu nestati u trenu, zato izgovarajte češće "hvala" i "volim te".

Saznajte i...

3. Živite u sadašnjem trenutku. Razmišljajte o prošlosti tako što ćete iz nje učiti, o budućnosti mislite kroz planove, nade i snove, a ne kroz strah; u sadašnjosti živite. Osvestite kako vaše srce kuca, osvestite da ste ovde, baš sada u ovom trenutku. Ovaj minut se više neće ponoviti, zato maksimalno uživajte u njemu. Neka vam svest o lepoti sadašnjeg trenutka bude misao vodilja koja će vam doneti sreću i mir, ali i bolje sutra.

Izaberite svoj put, a najvažnije je da u njemu borave mir, vera, ljubav i nada, a sve to ćete jačati kroz dobrotu i zahvalnost.

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj