Kada se dve duše razdvoje, a u jednoj i dalje postoje emocije i ljubav, dolazi do bola, razočaranja, tuge i osećaja usamljenosti. Uglavnom pokušavamo da vratimo tu ljubav u svoj život, ali šta učiniti kada to ne ide? Šta uraditi kada vam Univerzum ne vraća bivšu ljubav za koju u datom trenutku mislimo da nam može doneti radost?

Ono što treba da uradite jeste da otpustite iluziju o osobi koja više nije sa vama. da je trebala da bude sa vama, ta osoba bi sada bila pored vas. Prva star koja je važna u trenucima čežnje za starom ljubavi jeste da verujete zvezdama koje će vas u pravom trenutku spojiti sa osobom koja vas zaslužuje i sa kojom ćete biti srećni. Nemojte čekati da vam se neko vrati samo zato što mislite da je nezamenljiv.

Verujte Mesecu, koji svake noći osvetljava nebo. Neka vas on inspiriše da rasvetlite svoju duhovnu tamu. Pogledajte ga i zamislite da negde u svetu postoji neko ko sa tugom i nadom gleda u Mesec, baš kao i vi. Zapamtite, prava osoba postoji, možda je i blizu, samo sve treba da se poklopi kako bi došlo do vašeg susreta.

Verujte nebu koje se razvedri posle grmljavine ili oluje. Zapamtite, i u vašem životu će doći smirenje i videćete jasno Sunce. Zapamtite, da ako vas je neko napustio i nije se vratio, ovo nije kraj sveta. Potrebno je vreme da zalečite dušu i očistite je od negativnih emocija, ali posle takve kiše i oluje, pojaviće se Sunce.

Verujte Suncukada najavljuje početak novog dana. Verujte u svoju sposobnost da počnete iznova i krenete dalje, napišite novo poglavlje u svojoj knjizi života. Nemojte se osećati kao da ste stigli do kraja. Uvek možete da počnete iznova, jer sve dok ste otvoreni prema svetu uvek ćete pronaći inspiraciju i razlog da budete srećni i zadovoljni.

Verujte u Boga. Verujte njegovim odlukama, voli i planovima. Zapamtite da će on pomeriti planine za vas kada dođe vreme, ali neće vam očistiti put da budete sa osobom koja nije z vas, čak iako vi sada jedino to želite. Kada vam se bivša ljubav ne vrati uprkos vašim naporima, prestanete da je tražite i počnete da tražite sebe. Ovo je put koji obećava promene na bolje.

Univerzum vas uči da sve što trebate jeste vi. Kada pronađete sebe, mir u svojoj duši, razumete i iskreno zavolite vlastito biće, otvoriće se mnogi putevi od kojih je jedan biti ka pravoj ljubavi.

Izvor: Sensa