Svima se mnogo puta u životu desilo da nisu uspeli- nisu dobili željeni posao, pali su ispit, nisu uspeli da ostvare svoj cilj, da pomogju nekome kome su želeli, nije im uspeo brak, omanuli su kao roditelji… Šta god da je u pitanju, svi smo bili u sličnoj situaciji. Nekada uopšte nije bilo do nas, već do okolnosti, ponekad nismo imali sreće, a u nekim slučajevima bila je naša krivica. Ali, šta god da se desilo, to nije razlog da više nikada ne pokušate ponovo. I ne treba da vas bude strah od ponovnog neuspeha. Pa šta ako se desi opet? Nije kraj sveta. Pokušaćete ponovo!

Evo zbog čega je važno ne odustajati!

- Neodustajanje je jedini način da uspete. Ne postoji važnija veština u životu od toga da se vratite na noge nakon neuspeha.

- Dok ste živi i zdravi sve je moguće, stoga imate neograničen broj pokušaja da postignete svoj cilj. I ne treba da vas bude sramota čak i da sto puta pokušavate isto.

- Budite realni. Ne očekujte da odmah sve uspete iz prvog pokušaja. Budite spremni na to da će biti grešaka, ali samim tim iskustva.

- Jači ste nego što mislite. Jedan mali problem ne može da vas zaustavi.

- Svi su to već radili pre vas, nije to ništa što vi ne možete da uradite!

- Verujte u svoj san, čak i ako vam kažu da je to nemoguće. Da li zaista mislite da je sve što stoji na zemlji stvoreno uz punu podršku i odobravanje drugih?

- Vaši voljeni vas mogu inspirisati više od bilo koga drugog da ne odustanete i nastavite svojim putem. Podelite svoja iskustva i želje sa njima.

- Ima ljudi kojima je mnogo gore nego vama. Pa nastavljaju da se bore i dalje.

- Razmislite, ko bi sad voleo da je na vašem mestu, ko misli da je vama bolje nego njemu, kome ste inspiracija? Inspirišući druge pomažete sebi, motivišete se da idete napred bez posustajanja.

- Već ste tako blizu. Kineska mudrost kaže da će iskušenje odustajanja biti najsnažnije neposredno pre pobede. Dakle, ako je želja za predajom postala posebno velika, pobeda vam nije daleko!

Izvor: Sensa