Misli su kreatori naše stvarnosti, oslikavaju je kao platno. Sve zavisi od misli - kakve su misli, takav nam je život! To je filozofija mnogih učenja i duhovnosti. Misli mogu uticati na to da li ćemo biti srećni ili nesrećni. Baš to na jednom svom predavanju istakao je i poznati indijski guru Sadguru:

"Jedini razlog zašto ste nesrećni jeste taj što se život ne odigrava onako kako ste očekivali. Ako se život ne razvija onako kako ste mislili, nesrećni ste. Ukoliko ide po vašem planu, srećni ste. Jednostavno je. Prvo se zapitajte, kakve su vam misli, koliko se fokusiraš na ono o čemu misliš, koliko je stabilnosti u onome što mislite, koliko odjekuje ta vaša misao... Osvestite da li je ova misao povezana sa realnošću, ili je to samo prazna misao."

Razmislite kakve su misli koje imate, da li su to samo prazna očekivanja, ili nešto što zaista želite, na šta ćete se fokusirati i učiniti da bude deo stvarnosti. Ukoliko niste srećni i zadovoljni, samo proomenite perspektivu!

Kako da promenite perspektivu - najvažnije je da shvatite da ste vi kreator sopstvenih misli i života, vi birate da kakve emocije ćete imati i kako će se one ispoljiti na vašu stvarnost. Izaberite da budu svetle, povezane sa vašom prirodom, i život može krenuti u smeru u kojem želite.

U video prilogu ispod pogledajte objašnjenje Sadgurua kako možemo prepoznati da li su ljudi dobri ili loši!

Sadguru otkriva kako razlikovati dobrog i lošeg čoveka! TikTok/go_from_zero_to_hero

Izvor: Sensa