Pravila za sreću su vrlo jednostavna, neka od njih već znate, samo ih u brzom i stresnom životu lako zaboravljate. Kada ih usvojite i počnete da živite u skladu sa njima, sreća će vas pratiti na svakom frontu života:

1. Pravo na lično okruženje - Ljudi oko mene su moja ogledala. Oni odražavaju aspekte moje ličnosti koje često ne shvatam. Na primer, ako je neko grub prema meni, onda sam i sam spreman da budem grub u duši. Sam biram ljude koji će biti deo mog života, zato želim da to budu pšozitivni , dobri i iskrnei ljudi, oni koji me uče da svakog dana budem još bolji.

2. Pravo na izbor - Razumem i shvatam da je sve što se dešava u mom životu rezultat mog sopstvenog izbora, na osnovu mojih osećanja i senzacija. Dakle, nema prostora za žaljenje - ja sam kreiram svoju sudbinu i dobijam nagrade ili kazne za svoja dela.

3. Pravo na odgovornost - Spreman sam da preuzmem odgovornost za svoj izbore, greške i ne težim da opravdam sebe, već iz pogrešnih postupaka učim.

4. Pravo na grešku - Svestan sam greški koje pravim, mojih pogrešnih sudova, procena, postupaka. Ne potiskujem tio u sebi i ne bežim od toga, već se trudim da uvek sagledam realnu sliku stvari. Imam pravo na grešku, ali nju ne shvatam kao poraz, već kao lekciju.

5. Pravo na poštovanje - Ovde je reč o odnosima, pozicijama ili novcu. Zaslužujem poštovanje u životu, ali da bih ga dobio, ponašam se prema svima i prema svemu sa poštovanjem.

6. Pravo prisustva u sadašnjem trenutkuŽivim "ovde i sada". Prošlost ne postoji, ne mislim previše na budućnost, fokusiram se maksimalno na sadašnji trenutak. Budućnosti nema jer još ne postoji. Vezanost za prošlost može dovesti do stagnacije, loših osećanja, dok preokupiranost na budućnošću rađa anksioznost. Samo život u sadašnjem trenutku donosi mi radost.

7. Pravilo optimizma - Peismizam samo čini da nam život prolazi u strepnji. Sve dok oči vide, noge hodaju, uši čuju, srce radi, duša se raduje, imam razloga da budem pozitivan. Sve ostalo zavisi od mene!

Izvor: Sensa