"Kada me je pre neki dan poznanica pitala: Jelena, kako Vam uspeva da uvek budete raspoloženi, nasmejani i puni energije? moj odgovor ju je malo zatekao: JA jednostavno BIRAM da se tako osećam, postavljam pitanja i kreiram svoju realnost. Ne trudim se da menjam ovu realnost, jer je to veoma težak posao. Kreiram svoju i u njoj uživam. I nisam uvek raspoložena, nasmejana i puna energije! Ali kada mi dođu ti periodi, prevaziđem ih brzo, tehnikom koja me na najlakši način vrati u moj balans. Ta tehnika se zove Tehnika postavljanja svesnih pitanja. Da li ste nekad čuli za nju?"

U septembarskom broju magazina Sensa, Jelena Milanović, coach energetske transformacije, Access bar & body process facilitator napisala je novu kolumnu o tehnici koju je primenjuje već godinama, a koja joj mnogo pomaže, a odnosi se na na to kako da se živi život po svojoj meri.

"Učeći Access Consciousness™ (osnivači Geri M. Daglas i dr Din Hir), već dugi niz
godina jedan od mojih najomiljenijijh alata za život, pokretanje i promenu energije i rad sa ljudima su pitanja. Trebalo mi je dosta vremena da ih usvojim i da prezupčim da više ne funkcionišem iz tvrdnji i zaključaka, već da postavljam svesna pitanja. Nisam ih ja izmislila, niti patentirala. Ja ih samo koristim svakodnevno već dugo i živim odličan život po svojoj meri. Godinama sam ih zapisivala, ponavljala, proveravala kako deluju i došla do sjajnih otkrića i aktuelizacija. I ne samo ja, već i moji klijenti i polaznici mojih radionica… Svesnim pitanjima kreiramo našu novu realnost. Ja sam ih tako nazvala, jer nam daju više svesnosti. Do tada ih niko nije tako formulisao i objasnio. Tehnički, niko nije objasnio kako sa pitanjima raditi, samo se kaže budite stalno u pitanju, nemojte nikada biti i davati odgovor. To nije bilo jednostavno.

Kako stalno biti pitanje, a ne biti odgovor?

"Šta treba da radim, da li treba nešto da činim sa tim pitanjima? Šta se dešava kada ja postavim neko pitanje? Da li onda treba nešto da vizuelizujem, aktiviram intuiciju? Šta se u stvari dešava, kada ja to svesno pitanje postavim? Sve sam to godinama istraživala i sakupljala iskustva i pre godinu dana oformila svoj program Svesna pitanja – alat za lakši život. Zahvaljujući mojoj upornosti da radim sa svesnim pitanjima, da naučim kako se postavljaju, došla sam do mehanizma koji savršeno radi i to mogu da podelim sa vama. To vam u prvi mah može delovati malo čudno – kako da postavljam pitanja bez odgovora? Pa koja je onda svrha pitanja? E tu leži ključ- pitanja bez odgovora se koriste da dobijemo više svesnosti, ali pitanja ne smeju sadržati zaključak. Šta sada to znači?"

"To je zato što smo navikli da neprestano zaključujemo i budemo okupirani mislima. Navikli smo da imamo u svojoj glavi hiljade odgovora, mogućih scenarija, zabrinjavajućih misli i osećaja. I kada počnemo toga da se oslobađamo, to je kao kada se otapa velika santa leda- nekada ide polako, kap po kap, a nekada se odlomi veliki komad – tada počinjemo da se prebacujemo na drugačiji sistem –
postavljanje pitanja u svakodnevnom životu. Kada pravilno koristimo i postavljamo ova pitanja, naš svet se menja. Stičemo svesnost i otvara nam se novo polje mogućnosti svakoga dana sve više i više. I danas, za sve što hoću da promenim, postignem, dostignem, rešim, ja postavljam svesna pitanja.
Svesna pitanja su dar čovečanstva I odgovor na sva naša pitanja, dileme i potrebe. Svesna pitanja su mi otvorila mnoga vrata, i znam da će i vama, ako naučite pravilno da ih postavljate."
Onlajn radionica „Svesna pitanja Intensiv" počinje 15. septembra.

Za više informacija pogledajte sajt www. jelenamilanovic.com/svesnapitanja/.