Kada otkrijte neverovatne potencijale koje imate u sebi, hvatate da više nećete slediti tuđa očekivanja i tuđa mišljenja – vi ste originalna osoba koja ima veliku moć da ispuni svoju životnu misiju. Međutim, ponekad zaboravljamo da možemo sve što poželimo, da imamo tu snagu i energiju koja može promeniti svet. U takvim okolnostim tapkamo u mestu, ostajemo u zoni komfora i zbunjeni smo, odlažemo sreću za sutra, prekosutra, za godine koje prolaze.

Evo kojih 5 znakova pokazuju da ste prestali da pratite svoju sudbinu:

  • Često ste u stanju devastacije i zbunjenosti oko toga šta dalje
  • Spoljne situacije vas uznemiruju, izazviaju opsesivne misli, stalno ste opterećni mišljenjem drugih
  • Ujutru teško ustajete, a tokom dana biste radije ostali na kauču.
  • Niste motivisani za rad, samorazvoj, strast ili svakodnevne obaveze
  • Često osećate da nemate energije

Kada idete putem svoje sudbine, kada ste svesni svojih sposobnosti, znanja, lepote, negujete samopoštovanje, vaše telo sija zdravljem, vaša energija zrači pozitivom i otvaraju vam se nova vrata. Sve je međusobno povezano.

Kako da počnete da ispunjavate svoju sudbinu:

1. Budite verni sebi – Morate se vratiti sebi. Ne potiskujte svoje želje, svoju pravu prirodu i energiju koju nosite u srcu. To je ono što vam može pomoći da živite kako želite.
2. Razvijte svoje samopoštovanje - Osoba koja ima samopouzdanje ne presspituje se previše, ona veruje u sebe u svakom životnom procesu. 
3. Odlučite šta želite da promenite kod sebe - Ukoliko vas neke stvari blokiraju, sabortiraju i više vam ne služe na putu razvoja, najpre određena uverenja - vreme je da ih otpustite.
4. Ne čekajte da se u budućnosti nešto promeni - Živite život, primećujući trenutke lepote, boravite u sadašnjem trenutku i zahvalite se i cenite sve što imate.
5. Kontrolišite strah - Naučite da se ne plašite neuspeha, usamljenosti, odbijanja i pogrešnih odluka. Sve ovo blokira radnje u potrazi za samim sobom. Ako ne kontrolišete svoje strahove, onda vaši strahovi kontrolišu vas.

6. Ne očekujte da neko drugi zna šta je najbolje za vas - Da je Opra Vinfri podlegla svojim neuspesima u životu i sabotiranju od strane drugih ljudi, trauma, ne bi postala najplaćenija TV voditeljka našeg vremena. Samo vi znate šta vam treba i kako ćete se osećati dobro - pratite taj instikt.

Izvor: Sensa