Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OSOBA SEDI PREKOPUTA VAS I ŽELITE DA JOJ PROČITATE MISLI: 4 trika pomažu da uđete u njen um i saznate o čemu razmišlja!

Autor Teodora Andrić

Kako da pročitate misli osobe koja je prekoputa vas - pratite njene pokrete, najvažniji su empatija i emocionalne veze!

 Kako da pročitate misli osobe koja je prekoputa vas. Izvor: Shutterstock

Istina je da ne možemo znati sve misli druge osobe i boraviti u njenom umu, niti gledati svet istim očima, ma koliko da smo slični. Ipak, možemo prepoznati misli određene osobe tako što ćemo usavršavati svoju intuiciju i razvijati poverenje u sebe i samopouzdanje.

Donosimo vam nekoliko brzih saveta koji mogu da vam pomognu da protumačite misli druge osobe. Čitanje misli se odnosi na intuiciju i energetske veze, ali i na psihološke sposobnosti da protumačite gestove, poglede i ponašanje osobe.

1. Radite na svojoj emocionalnoj inteligenciji - Emocionalna inteligencija je presudna za pravilno "čitanje" svojih i emocija drugih ljudi, i postoje razni načini da je poboljšate. Pogledajte ljude, pokušajte da shvatite šta oni osećaju, svakodnevno se posvetite i filtriranju vlastitih emocija. Negativne i opsesivne zamenite onim bistrim i pozitivnim.

2. Čitajte govor tela druge osobe - Prekrštene ruke i noge znak su otpora prema vašim idejama; Imitiranje vašeg govora tela ukazuje na to da osoba oseća povezanost sa vama; Podignute obrve znače neprijatnost, dok je prekomerno klimanje glavom potreba za prihvaćanjem. Stisnuta vilica je signal je stresa, a oči koje lutaju i skreću mogu ukazivati na neprijatnost i laganje.

3. Ojačajte svoje veštine slušanja - U bilo kojoj vrsti odnosa, slušanje je apsolutni temelj komunikacije, a još više ako želite da zavirite u misli druge osobe. Pokušajte da slušate više nego što pričate u razgovoru i vidite gde vas to vodi. Slušajući šta govore i način na koji to govore. Slušajući sadržaj njihovih reči, možete lakše otkriti njihova osećanja, misli i težnje.

4. Fokusirajte se na svoje emocionalne veze - Svi imamo određene nivoe empatije, ali u modernom vremenu i sve voiše stresnih trenutaka, saosećanje počinje da bledi. Kada pokažete empatiju, duša i um druge osobe radije će s eotvoriti za vas. Povežite se sa svojom empatijom tako što ćete se fokusirati na svoja osećanja, a zatim pokušajte da razumete osećanja drugih ljudi, odnosno kako oni razumeju i reaguju u skladu sa njima.

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj