Pred nama je godina radosti, obilja mogućnosti i raznih šansi, ali koliko god 2023. delovala kao čaroban novi početak, u ovoj godini nas takođe mogu očekivati izazovi, kako napominju astrolozi. 2023. godina je prema kineskom horoskopu u znaku Crnog Vodenog Zeca. Moguće je da će se mnogi od nas suočiti sa nekim prekretnicama i poteškoćama, ali sve je premostivo, posebno kada radite na sebi.

Kako bi vam 2023. godina donela više sreće, napretka i razvoja nego izazova i problema, važno je da prihvatite ove 3 tajne:

1. Naučite da živite ovde i sada - Život u sadašnjosti je zapravo jedini način da ne trođšimo dragoceno vreme uzalud- Mnogi filozofi su govorili da svest o sadašnjem trenutku donosi sreću, a u 2023. će biti važno da ovu životnu tajnu usvojimo. Sledeće godine "trenirajte" sebe kako da ne živite juče, u prošlosti, jer se ona nemože promeniti, od nje možete samo da učite i izbegnete iste greške. U budućnosti nikada ne znate šta vas može iznenaditi, a jedino što sada možete da menjate jeste sadašnost. Kroz promenu sadašnjosti nabolje, menja se i budućnost na pozitivno.

2. Radite više ono što najbolje radite - Provodite manje vremena na stvari koje su sporedne i nisu od velike važnosti. Fokusirajte se više na ono što je najvažnije vama i vašoj porodici. Radite ono što najbolje znate i iskoristite to kako biste postigli svoje ciljeve. Nemojte gubiti vreme na stvari koje vam ne prijaju i u kojima se ne osećate dobro. Ako se fokusirate na aktivnosti koje vam pričinjavaju zadovoljstvo i u kojima uspevate, ostvarićete uspeh.

3. Uživajte u životnom putovanju - Nemojte odlagati sreću i misliti da vas radost tek čćeka kada imate više novca, pronađete partnera, smršate, preselite se, kupite novi auto itd. Sreća je sada i ovde, baš u tom putovanju ka vašim ciljevimna. Oni koji znaju i vole da se fokusiraju na sam proces mogu postati srećniji. Istočna mudrost kaže da sreća nije postizanje cilja, već sam put do njega. Uživajte u svakom trenutku bez previše očekivanja, planiranja, analize. Radite na onome što želite i neka vas reka života nosi. Sreća leži u samorazvoju i u pokušajima da ispunimo ono najbolje što možemo da postignemo.

Izvor: Sensa