Ekart Tol, autor knjiga za samorazvoj, čija dela posebno ističe Opra Vinfri, u svojim knjigama daje smernice i savete za srećan i miran život, bez previše opterećenja, strahova i briga. Često se bavi temom misli, kao i koliko one mogu utiču na naš život i stvarnost. Takođe, akko da se oslobodimo stresa, negativnih i opsesivnih misli i osećaja zabrinutosti.

Donosimo vam 4 mudra citata Ekarta Tola o sreći i blagostanju - možda vas podstaknu da promenite neke stvari u svom životu:

  1. "Ne pitajte svoj um za dozvolu da uživate u onome što radite. Sve što dobijete zauzvrat je mnogo razloga zašto ne možete biti srećni zbog toga. "Ne sada", reći će vam vaš um. "Zar ne vidiš da sam zauzet? Još nije vreme. Možda sutra možete početi da uživate…" To "sutra" nikada neće doći dok ne počnete da uživate u onome što sada radite."
  2. "Sve to, po vašem mišljenju, svet ne želi da vam da, vi sami ne želite da date svetu. Pokušajte nekoliko nedelja da date drugima ono što mislite da vam nedostaje. Podelite pohvale, priznanje, brigu sa ljudima i vidite kako će vam to promeniti život. Shvatićete da zapravo već imate stvari o kojima sanjate, inače kako biste mogli da ih podelite?"
  3. "Ako želiš da shvatiš šta je zaista tvoje, pusti sve, i tvoje će ostati sa tobom. Kada odbacite očekivanje da će vas osoba, situacija, mesto ili stvar zadovoljiti, lakše vam je da budete prisutni u sadašnjem trenutku, jer više ne čekate sledeći trenutak."
  4. "Da li ste ikada videli hrast u stanju stresa, ili delfina u sumornom raspoloženju, žabu koja pati od niskog samopoštovanja, mačku koja ne može da se opusti ili pticu opterećenu ozlojeđenošću? Naučite od njih sposobnosti da podnesu sadašnjost."

Izvor: Sensa