U životu je važno sačuvati dozu detinjasti koja je poletna, vesela, čini nas optimističnim i podseća nas kako da maštamo i sanjamo. Ali, taj duh deteta koji imamo ne bi trebalo da ugrožava našu zrelost u važnim životnim aspektima kada je važno kakve žćemo odluke doneti, kako postupat, da razmotrimo kako će to uticati na nas i na druge. Veza sa infantilnim muškarcem može biti u početku prijatna, ali kako se odnos razvija može postati puna opterećenja i nedostataka.

Kako da prepoznate infantilnog muškarca - ovih 10 znakova pokazuju da je nezreo:

  1. On ne preuzima odgovornost za svoj život - On je uvek u poziciji žrtve i teško može da savlada poteškoće. Takođe u njegovom životu ima više neuspeha nego uspeha.
  2. On ne planira budućnost - Nezreli muškarci ne razmišljaju o budućnosti, nemaju ciljeve, vizije. Žive od danas do sutra.
  3. Neuredan i neorganizovan - On je nemarna i lakomislena osoba koja nikada sama ne čisti svoj nered i ne može sama da se organizuje. Uvek će čekati da neko drugi sve uradi umesto njega.
  4. Nezrelo raspolaganje novcem - Izuzetno neracionalno upravlja sredstvima. Ukoliko imate zajednički budžeti i troškove, ovo može da predstavlja izazov.
  5. Nedostatak komunikacije - Sa njim možete da ćaskate, da se šalite, zabavljate, ali kada dođe do ozbiljne komunikacije, odnosno do priče o važnim temama, gube se glavne niti. Ne trudi se da vas sasluša.
  6. Impulsivnost i spontanost - Ne razmišlja pre donošenja važnih odluka, uglavnom se prepusti emocijama i uradi ono što mu prvo padne na pamet.
  7. Plaši se obaveza - Izbegava da priča o zajendičkim zadacima, obavezama, o razvoju veze, čak i nakon nekoliko godina zajedničkog života. Ne želi da odraste, a još više ne želi da preuzme odgovornost za nekog drugog, uvek pokušava da prebaci odgovornost na druge ljude.
  8. Lako podleže uticaju okruženja - Ova osoba olako se menja zbog uticaja i komentara okruženja, lakoverna je i sumnjičava prema sebi. Komentari ljudi je lako promene, ali isto tako dopušta da utiču i na vašu odnos.

Ukoliko ste u vezi sa nezrelomosobom, pokušajte otvoreno da razgovarate, da se konsultujete sa terapeutom, da objasnite partneru šta vam smeta, šta biste želeli da promenite. U svakom odnosu je važno da dvoje zajedničkim snagama rade na razvoju veze. Ukoliko ste svesni da ovaj odnos nema budućnost, da vam više crpi energiju nego što vam donosi radost, onda razmislite da li je vredan da u njemu ostanete.

Izvor: Sensa