Kada se čini da je osoba sa kojom ste u vezi izuzetno nestabilna i nezrela, velike su šanse da izlazite sa tinejdžerom u telu odrasle osobe. Ovaj trend dobija na snazi već dugi niz godina. "Tinejdžeri" nastanjuju tela odraslih, što je prilično sluđujuće i neprijatno za doživeti. Možete lako biti zavarani, jer na prvi pogled niste mogli znati da su muškarac ili žena s kojima razgovarate zapravo nezreli.

Za početak, oni su generalno već u dvadesetim godinama, ponekad čak i u tridesetima i više. Drugo, pri prvom susretu s tim pojedincima često se čini da su šarmantni. Ima nešto uzbudljivo u njihovoj spontanosti i naivnosti. Ovaj magnetizam privukao je mnoge, inače zdrave odrasle osobe u romantičnu vezu sa nezrelom osobom u odraslom telu.

Kada to shvatite, situacija u vezi postaje napeta. Nezrele osobe su na prvi pogled privlačne zbog svog mladalačkog duha, melanholične i misteriozne poze i zarazne energije da traže zabavu u svakoj prilici. Kao Džejms Din koji je sišao sa platna. Ništa od ovoga nisu loši kvaliteti, jer kada osobe imaju zreo karakter oni su divni potencijalni partneri. Međutim, kada imaju zastoj u procesu sazrevanja, oni postaju izvor velikog stresa za one koji su odlučili da budu u romantičnoj vezi sa njima.

Iako je moguće da će vremenom vaš ljubavni partner sazreti u odraslu osobu, mnogo je verovatnije da će on ili ona ostati zaglavljeni u adolescentskoj fazi života još mnogo godina. Ponekad i decenijama.

6 znakova da se zabavljate sa emocionalno nezrelom osobom:

1. Uvek je kriza i postoji panika, i potrebno je odmah preduzeti dramatične mere.

Emocionalni život vašeg partnera podseća na fliper koji skače iz jedne krize u drugu. Na primer, imaju šefa koji daje unapređenje nekom drugom, je za vašeg partnera katastrofa, jer to signalizira neku nepravdu (ne činjenicu da je unapređeni zaposleni radio satima duže i bio bolji). Moguće je i da im prijatelj koji ne uzvraća telefonski poziv izaziva bes i očaj, jer pokazuje zlobnu bezosećajnost. Rešenje vašeg partnera može biti da odstrane tu osobu iz svog života, jer im "ne treba takav prijatelj!"

2. Oni žive po neizgovorenom uverenju da "ako se ne slažeš sa mnom, ti si jako loša osoba".

Neki kreativni tipovi će vam takođe dati do znanja da ako se ne saglašavate s njima, "povređujete ih". Ili, još bolje - Tvoje reči su oblik nasilja prema meni." Ako se prvi put zabavljate sa nezrelom osobom, mogli biste odgovoriti pokušajem da pokažete da niste naškodili. Zbog kajanja bićete nežni i predusretljivi. Ipak, to je pogrešna reakcija, jer će vaš partner to protumačiti kao vid priznavanja vaših grešaka.

3. Neslaganja su česta.

I to ne samo u vezi sa važnim životnim pitanjima, već čak i u vezi sa nekim sitnijim. Od vas se očekuje da se izvinite u svakom slučaju. Manje razlike u pogledu planova za odmor, nečijeg pogleda na prijatelje ili politike, izazivaju argumentovane vatrene oluje. Razum ne igra nikakvu ulogu u rešavanju ovih sukoba. Nezrela osoba zahteva vašu potpunu kapitulaciju, pokrivenu srdačnim izvinjenjem.

4. Vaš partner nosi ulogu žrtve poput udobnog starog kaputa.

Možda ćete biti impresionirani učestalošću uloge žrtve u vašem odnosu sa nezrelom osobom. On ili ona završavaju kao žrtve saradnika, šire porodice, a povremeno i komšijske mačke. Budući da je vaš partner žrtva, on ili ona zahteva vašu isključivu pažnju i neograničenu podršku. Često tu ulogu žrtve koriste i kao sredstvo za odustajanje od uobičajenih obaveza odraslih. Ako napravite grešku u iznošenju zabrinutosti zbog ovakvog ponašanja, bićete označeni kao neko ko ih namerno povređuje.

5. Osećanja su sve.

U svetu nezrelih ljudi, ako se osećaju dobro, onda je sve u redu. Emocije pokreću ponašanje. Kada tendencija slepog praćenja osećanja dovodi do bola u srcu, tada se žale kako niko ne može da zamisli koliko im je teško.

6. To što samo želeti nešto, za njih je ravno zasluživanju toga što se želi.

Ovo ima neke zanimljive posledice: automobili, odeća, elektronika, nakit, odmori i još mnogo toga se kupuju, jer su zasluženi. Retko se navodi tačna osnova po kojoj su ove stavke "zaslužene". U onim retkim prilikama kada se čuje obrazloženje, svodi se na: "Živiš samo jednom, a ja sam prošao kroz toliko boli, sigurno zaslužujem malo sreće." Kao rezultat toga, dug raste eksponencijalno. Pošto nijedna kupovina ne može da donese dovoljno "sreće", dolazi do kaskade hronične potrošnje. Ovakve situacije mogu biti ključni momenti za vas, kako biste shvatili da ne postoji način da imate zreo odnos sa partnerom s kojim ste trenutno.  

Izvor: Sensa