Iako padaju s nogu od umora, mnogima je uveče mozak hiperaktivan: nabrajaju što je sve treba da učine toga dana, često uz samokritiku zbog onoga što se nsu uspeli da obave. Tu je i razmišljanje o onome šta treba da učinimo sutra i svest da treba dobro da se naspavamo, jer bez dovoljno sna dan će biti još teži i naporniji. I što se više razmišlja kako treba što pre zaspati, to san teže dolazi na oči.

Misli koje imamo pred spavanje mogu značajno uticati na to kakva će naša energija biti kada se probudimo. Doktor Vejn Dajer, američki autor knjiga za lični razvoj i motivacionio govornik, isticao je da su poslednjih 5 minuta u vašem danu pre nego što zaaspite posebno važni - evo zašto?

"Pet minuta pre nego što zaspite uveče je najvažnijih 5 minuta u vašem danu. Tada uranjate u svoju podsvest i ostajete u njoj narednih 8 sati, boravite u svojoj podsvesti, i tada možete da radite jednu od dve stvari. U tih 5 minuta vi možete da razmišljate o svim stvarima koje ne volite i koje ne funkconišu u vašem životu, bivate razočarani, mislite o onome što ne podnosite... A onda se budite i vaš um počinje da vam nudi iskustvo koje ste stvorili pre nego što ste ušli u podsvesno stanje. Ili, možete iskoristiti tih 5 minuta da osvestite stvari koje su dobre, u smisli "ja sam dobro", "ja sam zdrava", "ja sam ispunjena", "ja sam spokojna", "ja sam voljena"... Ukoliko zaspite sa ovim mislima, budite se ujutru i vaš um vam šalje poruku da znate kojim pravcem idete. Vaše misli i podsvest mogu uticati na ceo vaš život!"

Potrudite se da zaspite sa pozitivnim mislima na svom umu, a planove i bitke za sutra ostavite kada se probudite. Neka noć donese spokojan i miran san, a jutro novu dozu pozitivneenergije.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Trik da zaspite odmah Tiktok/@getaheadwithnick