Leto je sada u punom jeku, opuštamo se kraj vode, uživamo u Suncu i dozi vitamina D, spremni smo da istražujemo, ali i letnji period može biti sjajan za planiranje. Čak i kada sedite na ležaljci u bašti ili kraj mora, možete kreirati i svoje nove snove.

Svako godišnje doba donosi svež vazduh, dobar samo za promene, zdrave navike i nove ciljeve. Ako želite da vam jesen kao period posle leta donese najllepše plodove, vreme je da se posle letnjeg odmora posvetite organizaciji.

Čak i ako je još leto, za velike planove je potrebno vreme. Zato možete planirati narednih nekoliko meseci od sada, kako biste izbegli stres i anksioznost u septembru, kada ćete se osećati preopterećeno da preduzmete akciju.

Ako ova 4 koraka uradite do kraja leta, na jesen možete imati veći uspeh i seću nego što ste zamišljali:

1. Napravite opšti plan
Nova sezona je odlična prilika da se ponovo osmislite i započnete novi plan, sa svežom energijom. Stoga, nacrtajte neke indikativne pravce. Na primer, odredite da ćete konačno pohađati onaj kurs koji želite da upišete ili da ćete naučiti taj strani jezik. Ne morate detaljno da planirate sve svoje akcije, već samo imate opštu predstavu o narednom periodu. Na ovaj način, jesen vas neće zateći!

2. Organizujte svoje ciljeve
Šta želite od ove jeseni? Više mira, akcije, pažnje, opuštenosti ili odlučnosti? Važno je da budete svesni šta vam treba i da preduzimate dosledne korake dok ne stignete tamo gde želite. Kada odredite šta želite, vreme je da se zapitate šta treba da uradite da biste postigli svoje ciljeve. Može se odnositi na upis na kurs ili čak na koledž, ulaganje u posao ili bilo šta konkretno što će vam pomoći da počnete da radite za svoje snove.

3. Ukradite početak i već počnite da pravite male korake
Nakon što ste napravili plan i shvatili šta su vaši ciljevi, naravno, sledi akcija. U ovom poglavlju možete sve preokrenuti u svoju korist. Ako želite da se zdravije hranite i izgubite ili dobijete nekoliko kilograma, već sada možete početi da primenjujete male navike koje će vas približiti cilju. Ako želite da naučite strani jezik, već preuzmite aplikaciju ili gledajte video snimke na YouTube za početnike. Ovi jednostavni trikovi će vam pomoći da pravilno započnete jesen, uz motivaciju da ste već započeli produktivnu sezonu!

4. Uredite ormane
Nikada ne potcenjujte moć dobro organizovanog ormana! Čak i ako se čini kao mali korak, uređena garderoba može učiniti čuda za vaše raspoloženje, ali i za produktivnost. Zamislite samo koliko ćete vremena uštedeti u pravljenju odevnih predmeta, ako imate sve pri ruci!

Rezervišite nekoliko sati tokom vikenda da biste sortirali odeću koju imate. Zadržite svoje favorite, a ostalo donirajte, prodajte ili reciklirajte. Čuvajte odevne predmete po kategorijama, tako da uvek znate gde da pronađete određene komade.

Tako ćete krenuti u novu sezonu sa organizovanim, urednim razmišljanjem i bićete spremni za akciju, iz dana u dan!

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Opra Vinfri kako promeniti stvari u svom životu TikTok/thequotebibles